28 Abr, 2020

La Seguretat Social aprova una moratòria de cotitzacions socials per a 12 sectors econòmics

El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha donat llum verda a l'Ordre Ministerial que desenvolupa la moratòria de les aportacions empresarials a les cotitzacions socials inclosa en el Reial decret 11/2020.

La Seguretat Social ha aprovat la moratòria a les cotitzacions socials durant sis mesos a empreses i autònoms, que beneficiaran 12 sectors econòmics. La mesura permet suspendre sis mesos sense interessos el pagament de les cotitzacions de maig, juny i juliol, en el cas de les empreses, que s’han de pagar abril i juny; i que, en el cas dels autònoms, s’han d’abonar entre maig i juny. El comerç, les activitats agrícoles, la fusteria, la publicitat i les arts gràfiques, l’odontologia, la perruqueria i la bellesa són alguns dels sectors que poden demanar la moratòria.

En concret, l’ordre ministerial –que desenvolupa el Reial Decret 11/2020- detalla que els 12 sectors econòmics que poden sol·licitar la moratòria de sis mesos són:

 1. Cultius perennes i no perennes
 2. Activitats d’impressió i arts gràfiques
 3. Fabricació de fusteria metàl·lica
 4. Lampisteria, fontaneria i instal·lacions de sistemes de calefacció i aire condicionat
 5. Instal·lació de fusteria
 6. Comerç minorista no especialitzat, amb predomini de productes alimentaris, begudes i tabac
 7. Altre comerç minorista no especialitzat
 8. Comerç minorista de pa, pastisseria i confiteria
 9. Agències de publicitat
 10. Dentistes
 11. Perruqueria
 12. Altres tractaments de bellesa

Les empreses beneficiàries han de sol·licitar aquesta moratòria entre l’1 i el 10 del mes en el qual haurien d’afrontar el pagament a la Tresoreria General de la Seguretat Social a través del sistema RED. En el cas dels treballadors autònoms que no tinguin RED, podran utilitzar el servei de la seu electrònica de la Seguretat Social.