15 Jul, 2013

Casaametller, exemple de gestió integral empresarial

72 botigues, 1000 treballadors, 3.000 hectàrees de camps de cultiu... Per cobrir el 80% de les necessitats de producte fresc de les famílies de Catalunya

De la parada al mercat setmanal a l'obertura de 72 botigues a Catalunya en tan sols una dècada. Aquesta empresa familiar va facturar més de 58 milions d’euros el 2012 i les previsions per aquest 2013 són acabar l’any amb 75 botigues i uns 72 milions de facturació

El 2001, els germans Jordi i Josep Ametller, van decidir donar un pas endavant optant per comercialitzar directament els productes que produïen a les seves finques del Penedès. L'aposta per la comercialització a través de comerços propis va ser la primera pedra d'un projecte de creixement basat en una gestió integral del procés de producció i comercialització per de guanyar immediatesa i oferir al consumidor productes en el seu punt òptim de maduració i sabor.

L'obertura de la primera botiga es va fer una inversió inicial de 30.000 euros i amb una visió de líders a Catalunya del producte fresc, de fet segons Josep Ametller, "tenir clar els objectius va ajudar a superar els obstacles, treballar fins a 15 hores diàries i confiar en un mateix".

Josep Ametller, recentment guardonat amb el XX Premi Jove Empresari 2012, va innovar el mercat de fruita i verdura amb un projecte transversal que aglutina tot el procés de producció i venda posterior. A través d’empreses pròpies que treballen pel grup, s’aconsegueix per exemple, els aliments frescos recol•lectats directament del camp, productes elaborats amb matèria primera pròpia al Taller Gastronòmic Central i un equip d'instal•ladors i muntadors s'encarreguen d'adequar els nous punts de venda.

La xerrada de Josep Ametller va tancar l’Escola d’Estiu per a Persones Emprenedores, que enguany ha arribat a la 5a edició amb 28 alumnes participants.

Darrera modificació el Dilluns, 15 Juliol 2013 12:19