17 Jul, 2017

L'activitat econòmica del 2016 al Berguedà

L'economia del Berguedà millora aquest 2016 amb la vista posada en projectes com l'economia circular

Segons dades de l' "Informe territorial de la província de Barcelona", l'economia del Berguedà ha seguit una tendència positiva, gens lluny de la tònica dels últims dos anys

Així, les dades d'ocupació han millorat. Hi ha més persones treballant ara que fa un any, principalment en el sector serveis, les activitats relacionades amb l'ocupació i el comerç al detall. Si mirem més detalladament en els sectors d'activitat econòmica, veiem que el Berguedà és l'única comarca que perd persones assalariades en el sector industrial. Perden llocs de treball la indústria de productes alimentaris en primer terme, i la venda i reparació de vehicles de motor.

El total d'empreses al Berguedà és de 1.315, un augment de prop de l'1 % respecte el 2015. D'aquest total, creixen les empreses dedicades al sector primari i les empreses de serveis. Les empreses industrials i les dedicades a la construcció disminueixen respecte el 2015.

Si mirem les empreses amb major volum de facturació, superior als 10 milions d'euros, trobem: Montajes Rus (reparació i muntatge d'equips de mineria i plantes industrials); Transforma 21 (construcció de vehicles de motor); Serradora Boix (fabricació de palets); Pasquina (construcció de carreteres); Comercial Peralba (comerç de ferreteria) i Ballús (comercialització de combustibles).

Pel què fa al comerç exterior, només el 23 % de les 200 primeres empreses en volum de vendes realitzen activitat exportadora o importadora.

Dels projectes estratègics pel Berguedà, la Diputació posa de relleu l'economia circular, la valoració del patrimoni indusitrial i la promoció del sòl industrial, entre d'altres.

Aquí podeu descarregar-vos l'informe 2016 de la Província de Barcelona elaborat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç.

Darrera modificació el Dilluns, 17 Juliol 2017 12:12