24 Oct, 2012

Electricitat verda

Basada en fonts renovables, sota un contracte de tarifa regulada no té perquè ser més cara que la convencional

Escrit per Marc Fernández, ambientòleg

La tipologia de tecnologies que generen l'electricitat verda es caracteritzen per no generar residus, ni emissions, o bé que durant la producció d’energia generen un mínim impacte sobre el medi ambient.

A excepció d’aquelles llars on es disposa d’autonomia en l’abastiment i per tant es pot garantir que l’energia és 100% renovable, a la resta de llars l’electricitat que ens arriba és una barreja de les renovables i de les que no ho són. Per tant, és difícil saber si l’electricitat que consumim en un moment determinat prové per exemple d’un parc eòlic o d’una central tèrmica.

L’electricitat verda, sota un contracte de tarifa regulada, no té perquè ser més cara que la convencional, ja que el govern s’encarrega de controlar-ho

Per tant si a l’hora d’escollir l’energia que consumim a casa volem que sigui verda, tenim l’opció d’optar per una empresa comercialitzadora d’electricitat verda, és a dir, que certifica que el 100% de les energies utilitzades per a la producció de l’energia són de fonts renovables. Per fer-ho, les comercialitzadores disposen de certificats verds que garanteixen que tota l’energia que posen al mercat prové de fonts renovables. Així, contractant aquestes empreses el consumidor té la certesa que està consumint electricitat verda.

A nivell de preu, l’electricitat verda, sota un contracte de tarifa regulada, no té perquè ser més cara que l’electricitat convencional, ja que el govern s’encarrega de controlar-ho. 

Actualment, si voleu optar per aquesta via energètica, teniu l’opció d’apostar per una opció encara minoritària com és  l’autoabastiment, o bé valorar les opcions presentades per empreses com Som Energia i Gesternova que comercialitzen energia 100% verda.

Darrera modificació el Dimecres, 24 Octubre 2012 19:49