Moment de la sessió informativa amb Miquel Plana, Dolors Camprubí, Pere Ferrer, Miquel Rovira
25 Mar, 2014

Empresa familiar i pacte successori, consideracions

Coneixem els aspectes més importants del model d'empresa familiar així com els detalls d'un dels moments crucials: la successió

La ronda de xerrades d'assessorament empresarial ha continuat amb la 'Planificació de l'empresa familiar i Pacte Successori', de la mà de Plana Assessoria

La primera part de la sessió s'ha centrat en les diferents formes d’empresa familiar amb especial èmfasi al tracte fiscal diferenciat d’altres models empresarials en els diferents impostos (Impost sobre Patrimoni, Impost sobre Successions i Donacions...), i el sistema de retribucions i seguretat social dels titulars, socis, administradors i familiars col•laboradors.

La part que ha donat més de sí i on han sorgit més dubtes ha estat en el pas generacional de l'empresa i el pacte successori on, Miquel Plana ha comentat la dificultat que representa trobar els mecanismes de continuïtat d'una empresa familiar.

Segons han explicat el pacte successori és un contracte de voluntats on es conserva la titularitat de l'empresa en mans de la família. En aquest sentit hi ha varis instruments a considerar.

De fet, bona part dels dubtes que han sortit han fet incís en aquest aspecte, com: les diferències entre un testament i un pacte successori, o bé en el supòsit que un empresari/a tingui més d'un fill i la societat en qüestió tingui dues activitats econòmiques ben diferenciades i vol que cada fill hereti la seva activitat. 

La xerrada han anat a càrrec deMiquel Plana (Economista), Pere Ferrer (Economista) i Dolors Camprubí (Advocada) de Plana Assessoria. 

Descarregueu-vos al final de l'article LA PRESENTACIÓ

Darrera modificació el Dijous, 27 Març 2014 17:30