03 Jul, 2014

La finalització de la Variant de Sagàs, prioritària per l'ACEB

Al tractar-se d'un eix de comunicació bàsic, l'inici de les obres hauria de ser abans de finalitzar el 2014

Per a l’ACEB la finalització de la Variant de Sagàs, l’últim tram pendent de la C-154 entre Olvan i Olost, cal que sigui un tema prioritari pel Departament de Territori i Sostenibilitat per finalitzar un eix de comunicació bàsic a la Catalunya Central entre Berguedà i Osona i les comarques gironines

La Variant de Sagàs es va posar a informació pública el novembre de 2013. S’han fet peticions al Departament de Territori i Sostenibilitat (l’última al març 2014) per conèixer la previsió de licitació i inici d’execució. Peticions que per ara no han tingut resposta. En aquestes peticions al Departament també s’ha demanat la instal•lació d’un mesurador de pas de vehicles per disposar de dades objectives de l’augment de trànsit i impacte econòmic a les comarques Berguedà i Osona.

Per a l’ACEB és de gran importància disposar de bones infraestructures al Berguedà i la Variant de Sagàs és una d’elles, així ho van expressar també les empreses associades a l’ACEB durant l’última assemblea generalÉs per això que considerem necessari l’inici d’execució abans de finalitzar el 2014. És un pas necessari per la promoció econòmica del Berguedà i Osona per donar resposta a la mobilitat de persones i mercaderies, i millorar la seguretat en el tram.

Altres dades:

2,6 quilòmetres. La longitud del tram de la C-154 que el departament de Territori i Sostenibilitat va posar en exposició pública el passat novembre de 2013 a fi de millorar el trànsit de vehicles entre Berguedà i Osona.
5,2 milions d’euros. La inversió prevista per la Generalitat. 

Darrera modificació el Dijous, 03 Juliol 2014 13:45