06 Oct, 2014

Els empresaris berguedans donen suport a Iberpotash

El pla Phoenix preveu una inversió de gran envergadura en els propers 10 anys

L’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB) i la Cambra de Comerç de Barcelona, delegació al Berguedà, juntament amb una representació d’empreses berguedanes Pasquina; Grues Berga; Containers del Berguedà; Montajes Rus; Serviobres Queralt; Serradora Boix; Sorsa; Gual Steel; Cuvic; Inforber; Catalana de Pinsos; Materials Casserres; Pons Vancells i Tecníber, han mantingut una reunió a les instal•lacions de l’empresa minera a Súria amb el seu conseller delegat, José Antonio Martínez Álamo; el Secretari del Consell d’Administració, Joan Güell, i la directora de Sostenibilitat, Encarna Baras, per donar-los ple suport al projecte Phoenix.

El pla Phoenix consisteix en el desenvolupament industrial de la conca minera del Bages amb una inversió molt important en 10 anys. És un projecte de gran envergadura que contempla un notable increment de la producció minera amb l’ampliació de la zona d’extracció de potassa, la construcció d’una rampa de 4,7 km de longitud i 900 m de profunditat, la construcció de noves plantes de sal i un nou polígon industrial de Sallent. Darrerament l’empresa minera del grup ICL, que en l’actualitat dóna feina a 1.700 persones, s’ha topat amb dificultats en el desenvolupament de les inversions d’aquest pla, inclosos processos judicials.

A la reunió, els empresaris berguedans han destacat la magnitud dels plans d’Iberpotash que converteixen Phoenix en un projecte de país, que també afecta al Berguedà per la seva proximitat geogràfica amb empreses que aporten professionalitat al projecte i que poden recolzar-lo socialment. També reverteix molt positivament al Bages i a Catalunya Central pels llocs de treball que genera i pel desenvolupament de les infraestructures logístiques. Una conseqüència indirecte d’aquesta inversió és el tren de mercaderies d’ample de via europeu que connectarà Súria i Sallent amb el Port de Barcelona i el futur corredor del Mediterrani, apropant aquesta via de comunicació tan important al Berguedà.

Darrera modificació el Dimarts, 07 Octubre 2014 18:47