13 Abr, 2015

El Berguedà vist des de Brussel·les

Ernest Maragall, eurodiputat al Parlament Europeu, parla de les estratègies europees per a la Catalunya interior

Ernest Maragall, eurodiputat al Parlament Europeu, ha parlat de la visió europea de la E9 i de l'estratègia RIS3 per a la innovació de les empreses

  • El futur desenvolupament econòmic del Berguedà en el full de ruta europeu
  • El paper de L’Euroregió dels Pirineus
  • L’aposta europea per la innovació de les empreses

Com es veu el desenvolupament econòmic del Berguedà en el full de ruta europeu? I l'autovia E9, és possible el seu desdoblament fins a Toulouse a curt termini? Per Ernest Maragall, això passa necessàriament per un consenç màxim que inclogui la col·laboració tant d'institucions com del sector empresarial. Ha de ser un projecte que es pugui acreditar a Europa.

En referència al programa de desenvolupament de la innovació de les empreses, l'anomenat RIS3CAT, es defineix el marc a partir del qual Catalunya desenvolupa les actuacions i els programes de R+D per al període 2014-2020. En aquest cas, un dels hadicaps al Berguedà que va referir-se Maragall, és que les empreses són majoritàriament pimes.

Economista i polític català, Ernest Maragall va ser militant i fundador del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) fins l'any 2012, conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya des de novembre de 2006 fins al desembre de 2010. Des del 16 de desembre de 2012 és president del Consell de Nova Esquerra Catalana. 

                          

logo export3  Logo ACEB  Logo Cambra-Bergueda

Darrera modificació el Dilluns, 13 abril 2015 16:57