04 Set, 2015

L'ACEB s'adhereix al Manifest del Far

Els empresaris berguedans participen a l’acte d’entrega del Manifest empresarial a la presidenta del Parlament de Catalunya

L’ACEB juntament amb 29 entitats empresarials i cambres de comerç s’ha adherit al Manifest del Far entregat ahir a la presidenta del Parlament de Catalunya Núria de Gispert. Un document que explicita “suport incondicional al procés endegat pel Parlament” i alhora el compromís de “respectar la decisió que prengui el poble i fer-hi costat” i amb la voluntat de “contribuir al progrés i al benestar de la societat adaptant l’actuació de les empreses“.

L’acte va comptar amb la participació de diferents economistes experts, Joan B. Casas, Jordi Galí, Miquel Puig i Xavier Sala i Martín que van coincidir en que el dèficit inversor de l'Estat a Catalunya ha estat “altament nociu per al creixement de l'economia catalana” i també en el fet que “encara que els catalans volguéssim sortir de la UE no ens deixarien. Perquè són tants els interessos, sobretot industrials, però també financers, interessats a fer que continuem dins aquest mercat, que és segur que continuaríem dins”.

Després de la lectura del Manifest del Far, el vicepresident del Consell de Cambres de Catalunya, Domènec Espadalé, ha dit que “els empresaris defensen la via del diàleg amb l’Estat espanyol”, un gest que “requereix voluntat per ambdues bandes” i per part de l’Estat espanyol "fins ara no s’ha manifestat”.

En acabar els parlaments s’ha fet entrega del Manifest del Far en nom de totes les entitats. Núria de Gispert ha aprofitat per agrair públicament el suport de l’empresariat català “perquè hi ha moments en què és necessari arriscar-se, ser generosos, i avui els empresaris han estat clars”. Segons Núria de Gispert, “és un moment de blanc o negre, encara que a alguns no els agradi gaire, i un manifest com el del Far és d'agrair profundament".

ManifestDelFar

Darrera modificació el Divendres, 04 Setembre 2015 14:55