17 Set, 2015

En marxa el nou FP dual d'alimentació al Berguedà

L'institut de Puig-reig innaugura el Cicle Formatiu Elaboració de Productes Alimentaris, una formació llargament rehivindicada per l'ACEB

Aquesta setmana ha començat la impartició del primer cicle de formació professional en modalitat dual a la comarca, Tècnic/a en elaboració de productes alimentaris amb una vintena d'alumnes

Ha estat possible gràcies a la unió d’esforços entre l’Ajuntament de Puig-reig, Consell Comarcal, l'institut de Puig-reig i l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB), que des del 2011 han treballat plegats per un objectiu compartit que donés resposta al sector alimentari al Berguedà, un sector que fa de motor econòmic generant riquesa i llocs de treball. Ha estat, doncs, una col·laboració público-privada que començava el 2011.

El cicle és de 2 anys de durada i de modalitat dual, és a dir, durant el segon any els alumnes compaginaran la formació amb l’estada remunerada a una empresa. En aquest sentit, l'ACEB ha estat treballant per crear una borsa d'empreses que participessin al projecte. A data d’avui, 18 empreses del sector agroalimentari s’han compromès a participar-hi. La majoria pertanyen al Berguedà però també n’hi ha del Bages. Són des de pimes de 5 treballadors fins a grans empreses de 200 treballadors. La borsa seguirà oberta i per tant les empreses que vulguin recolzar la iniciativa encara tenen temps d’apuntar-s’hi.

Aquest tipus d’ensenyament és comú a Europa i s’ha demostrat que la majoria d’alumnes acaben trobant feina al finalitzar-lo. A la vegada permetrà a les empreses disposar de treballadors qualificats i adaptats a les seves necessitats productives i prepararà els joves d’acord al futur mercat laboral i fixar-los al territori.

L'institut de Puig-reig ha adequat els espais per fer possible l'acollida d'aquesta disciplina formativa, amb l'acondicionament d'una aula 'alimentària' com es veu a la foto superior.

Darrera modificació el Dijous, 17 Setembre 2015 10:29