03 Jun, 2016

Digitalització de les empreses

La jornada feta a l'ACEB ha servit per promoure l'adopció de les noves tecnologies per part de les empreses

L’ACEB juntament amb la Federació de la petita i mitjana empresa de Catalunya (FEPIME) ha dut a terme la jornada Digitalitzar-se o morir. La xerrada tenia per missió animar les empreses cap a la digitalització dels seus processos productius i aprofundir en les possibilitats que obre una reconversió que ha de permetre seguir el ritme del mercat, una major eficiència i un grau més alt de competitivitat

Aquest cicle de jornades per promoure la digitalització neix de les principals necessitats detectades durant el II Congrés de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya, on l’ACEB vam participar-hi amb la trobada feta el 28 de maig de 2015 a la nostra seu, així com en la presentació final que es va fer a Barcelona el juliol passat.

La digitalització va ser un dels temes estrella, doncs estem davant dos reptes. El primer que les petites i mitjanes empreses tenen desavantatge pel què fa a la digitalització ja que fins al moment han minimitzat les inversions en tecnologia. El segon és que el desplegament de les infraestructures de comunicacions és deficitari en molts indrets del país, sense anar més enllà al Berguedà encara no tenim la fibra òptica estesa a tots els municipis.

Cloud, marketing digital, facturació electrònica o ecommerce

La xerrada Digitalitzar-se o morir ha permès als assistents aprofundir el seu coneixement en matèries com el cloud, el màrqueting digital, la facturació electrònica o l’ecommerce. L’exposició de les matèries ha corregut a càrrec d’Àlex Rostoll, consultor TIC de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, que va exposar les particularitats del Pla iDigital per a la incorporació de les TIC a l’empresa; Albino Campo, director general de Numintec, que va parlar de les comunicacions com a millor eina per millorar la competitivitat de les pimes; Pere Collado, director general d’Advance Group, que va donar alguns exemples dels avantatges que té el cloud per a la petita i mitjana empresa.

També han aportat la seva exposició a la jornada Núria Closa especialista en finançament i serveis de CaixaBank, que va reflexionar sobre la facturació electrònica.

A continuació podeu descarregar-vos els pdf de les conferències:

El pla idigital - Àlex Rostoll

La facturació electrònica - Núria Closa

Les comunicacions com a eina de millora - Sergi Pena

Avantatges del cloud - Pere Collado

Darrera modificació el Dimarts, 07 Juny 2016 16:46