20 Set, 2016

L'ACEB participa a la taula d'impuls del Corredor Mediterrani

Aquesta setmana ha tingut lloc a València la Cimera per reclamar aquesta infraestructura

Aquesta setmana ha tingut lloc a València la Cimera pel Corredor Mediterrani, que ha comptat amb el compromís dels agents econòmics i socials.

Moltes de les inversions del Corredor Mediterrani (CMED) necessàries per millorar la mobilitat de persones i mercaderies no s'estan duent a terme en els terminis compromesos. El CMED no és només ferroviari, és un sistema de mobilitat internacional per a mercaderies i persones. Aquests endarreriments i la manca de concreció sobre les inversions generen ineficiència en els esforços de Catalunya i de la Unió Europea per constituir un espai econòmic competitiu al sud d'Europa

La manca d'una agenda concreta d'accions i inversions suscita preocupació i incertesa en empreses i sectors econòmics que creuen i veuen en Catalunya un bon lloc per produir o dotar de valor afegit la seva producció de béns o serveis.

És així com la Generalitat de Catalunya va convocar fa uns mesos als agents econòmics i socials a participar a la Taula Estratègica del CMED, que ha de ser un impuls, un instrument de participació per una infraestrucura clau en l'impuls econòmic del país. La Taula estratègica es va constituir el passat 25 de maig al Palau de Pedralbes i va ser presidida pel president de la Generalitat de Catalunya. L'ACEB participarà en aquesta taula i anirà informant sobre la seva evolució.

Consulteu aquí el document:

Taula estratègica del corredor mediterrani; impulsar un corredor eficient i sostenible 

 

Darrera modificació el Dimarts, 20 Setembre 2016 12:46