29 Des, 2016

L’ACEB ha donat suport a més de 80 empreses berguedanes per què puguin exportar

El Club Export Pirineu Global, que coordina l’Associació d’empresaris del Berguedà, tanca amb bona nota el calendari d’activitats 2016 per a la internacionalització de les empreses de la comarca

El Club Export Pirineu Global, que coordina l’Associació d’empresaris del Berguedà, tanca amb bona nota el calendari d’activitats 2016 per a la internacionalització de les empreses de la comarca

Les més de 80 empreses participants han conegut diferents aspectes de l’exportació i la importació de productes i serveis a través de les activitats, sessions i visites que s’han desenvolupat en el marc del Club Export Pirineu Global.

L’objectiu d’aquest calendari de treball, que continuarà el 2017 amb noves accions, ha estat esperonar a les empreses de la comarca a emprendre o consolidar la tasca de la internacionalització.

Les activitats han consistit en jornades tècniques sobre el comerç internacional com duanes i transitaris, legislació europea... I també visites empresarials a altres països veïns com la trobada Cerdagne-Capcir, el passat mes de setembre, en la qual hi va participar una delegació de petites empreses del Berguedà, organitzada conjuntament entre l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà i la Union Pour l’Entreprise 66 de Perpinyà.

Segons el president de l’ACEB, Josep Fígols, “els intercanvis entre empreses dels dos països han estat ben valorats entre els participants i han establert nous vincles” i afegeix que donada la bona evolució del Club Export Pirineu Global que ja fa 4 anys que es va crear, “des de l’ACEB estem planificant les activitats pel 2017, que inclouran més visites d’intercanvi entre diferents països segons les necessitats detectades”.

IMG 20161107 183416 w2Les activitats amb millor acceptació per part de les empreses han estat els cafès internacionals, d’una hora de durada, on una persona experta ha explicat diferents aspectes de l’engranatge de la compra-venda exterior. L’última d’aquestes breus trobades empresarials s’ha realitzat aquesta setmana per conèixer les diferències culturals que influeixen en la negociació empresarial internacional a càrrec de la cap de gestió de les oficines exteriors i projectes internacionals d’ACCIÓ, Gemma Tasias, amb prop d’una desena de participants. Durant el cafè s’ha parlat especialment de diferències entre països àrabs, orientals i occidentals. Així com l’imaginari col·lectiu i les maneres de treballar d’aquests països i cultures i de com aquests trets influeixen en l’èxit o el fracàs dels negocis internacionals. N’és un exemple la jerarquia de la societat heretada per l’empresa; en països orientals existeixen estructures molt piramidals, això fa que en una reunió de negocis hi participin sis o set persones però només una pren les decisions.

Un altre aspecte cultural rellevant és que ser dona occidental i empresària curiosament no és un fre en la negociació amb països orientals, ja que aquests països consideren que ser originari d’Occident té un gran valor.

Per segon any consecutiu el calendari del Club Export Pirineu Global s’ha desenvolupat coordinadament amb la Cambra de Comerç de Barcelona, delegació al Berguedà, i amb el suport de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Darrera modificació el Dijous, 29 Desembre 2016 13:14