09 febrer, 2017

Una quarantena de persones i empreses s’informen de les clàusules sòl

Les empreses poden reclamar els diners pagats per clàusules declarades nul·les únicament per la via judicial

L’ACEB ha organitzat, aquesta setmana, una jornada informativa dels procediments a seguir en la reclamació de les clàusules sòl, conjuntament amb l’advocat especialitzat en temes de consum i dret bancari, Jacint Vilardaga

Aquesta sessió s’ha dut a terme amb la voluntat d’informar i orientar a totes les persones i empreses afectades per aquestes clàusules, a partir de la declaració de nul·litat de les clàusules sòl i de la sentència del desembre del 2016 del Tribunal de Justícia de la Unió Europea favorable al consumidor. Cal sumar-hi aquí la posterior aprovació, al gener, del decret per part del govern espanyol que contempla el reglament i l’obertura de la via extrajudicial per la devolució de les clàusules sòl en un termini de tres mesos.

Jacint Vilardaga ha explicat que les empreses o autònoms també tenen dret a reclamar per les clàusules sòl, fent-se ressò de sentències favorables del 2016. Ha aclarit, però, que aquestes sentències són molt recents i aquesta reclamació empresarial, a diferència del consumidor individual, “només és possible per la via judicial”.

A banda de les clàusules sòl, Vilardaga ha detallat altres clàusules com ara l’interès moratori, el venciment anticipat, l’autorització càrrec de comptes, la clàusula de liquidació, la cessió de crèdit amb renúncia a ser notificat i les despeses de notaria i registre. Aquestes, també han estat declarades nul·les i per tant el consumidor, ja sigui particular o empresa, té dret a reclamar.

Les vies per demanar la devolució dels diners de les clàusules sòl són dues, la judicial i l’extrajudicial. En qualsevol cas, sigui quina sigui l’escollida, Vilardaga ha remarcat que cal informar-se bé ja que “no sempre es té la informació i coneixements necessaris”. En aquest sentit ha demanat prudència als assistents pel què fa a la via extrajudicial que, tot i ser més ràpida, “no sempre té totes les garanties pel consumidor”.

Darrera modificació el Dijous, 09 Febrer 2017 18:51