16 Abr, 2018

Acollir estudiants de comerç internacional en pràctiques al juliol

Els alumnes de l'ACEB que faran pràctiques en conveni amb diferents empreses de la zona, han estat seguint el Curs per al Certificat de Professionalitat en Gestió administrativa i financera del comerç internacional, amb 660 hores de classes presencials des del gener.

Aquesta oferta formativa és promoguda pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, i rep l'ajut de la Unió Europea a través del Fons Social Europeu. L'Objectiu del curs és profesionalitzar en la gestió administrativa i financera així com en els mitjans de cobrament i pagament en les operacions de comerç internacional. Les sortides professionals són: tècnic/a en comerç exterior, gestor/a de duanes, assistent/a al departament d'operacions comercials internacionals, tècnic/a d'operacions exteriors, i/o tècnic/a en administració del comerç internacional. Per accedir al curs es demanava una de les titulacions següents: COU, FP2, Batxillerat, Grau Superior o haver superat les proves d'accés al grau superior/universitat per majors de 25 i/o 45 anys.

Els certificats de professionalitat són l'instrument d'acreditació, en l'àmbit laboral, de les qualificacions professionals adquirides a través de processos formatius o del procés de reconeixement de l'experiència laboral i de vies no formals de formació. 

Les sis-centes seixanta hores de classe teòriques d'aquest certificat de professionalitat es divideixen en cinc mòduls temàtics:

- Un mòdul d'anglès internacional en el qual s'estudia anglès oral i escrit específic per al comerç internacional, així com en la documentació específica.

- Un segon mòdul de gestió administrativa del comerç internacional en el qual s'han estudiat tots els temes relatius a la informació i gestió de la compravenda internacional, la gestió aduanera, la fiscalitat i les assegurances de mercaderies en el comerç internacional.

- Un tercer mòdul específic sobre mitjans de pagament internacionals.

- Un quart mòdul sobre finançament internacional que inclou: licitacions internacionals, gestió i anàlisi de risc i mitjans de cobertura en les operacions de comerç internacional.

- I un darrer mòdul de formació teòrica complementària sobre inserció laboral, sensibilització medioambiental, i en la igualtat, així com un apartat de prevenció de riscos laborals.

La gestió de les pràctiques professionals en centres de treball es realitza amb col·laboració amb el SOC, Servei d'Ocupació de Catalunya, que és qui regula els convenis de pràctiques.

Cada estudiant ha d'acreditar quaranta hores de pràctiques per a l'obtenció del Certificat de Professionalitat per complementar la formació teòrica. Les empreses interessades en acollir estudiants de comerç internacional en pràctiques s'hauran de posar en contacte amb l'Aceb (93 822 14 04 en horari d'oficina, e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

 Més informació

 

 

 

 

Darrera modificació el Dimarts, 05 Juny 2018 19:37