20 Ago, 2012

Berga Resort inaugurarà part de les noves instal·lacions aquesta tardor

El gerent de Berga Resort Joan Barniol ens dóna més detalls de les obres d'ampliació del complex turístic i esportiu

El complex turístic i esportiu Berga Resort es troba en plena fase d’ampliació i aquesta tardor inaugurarà una part de les instal•lacions. Un cop arribi el final de les obres, previst per d’aquí a 5 anys, donarà cabuda a més de 3.000 persones i oferirà, a més dels serveis que ja disposa, altres serveis com ara un centre de reunions d’empresa.

Per a Joan Barniol, gerent de Berga Resort, cada cop són més a prop de consolidar-se com un centre de referència pel que fa al turisme de muntanya.

En aquesta entrevista ens dóna més detalls de les obres d’ampliació, però també volem saber què en pensa del turisme al Berguedà.

Quina part de l’ampliació inaugurareu aquesta tardor? Quantes places podrà acollir Berga Resort quan estigui tot el projecte enllestit?

Aquesta tardor creiem que podrem inaugurar tota la zona destinada a caravanes i mòbil homes. També gaudirem del sistema d’aprofitament d’aigües pluvials i del centre de generació d’energia tèrmica amb biomassa forestal. El projecte d’ampliació es farà per fases, en funció de les demandes que tinguem en el futur.

Si tot funciona com pensem, creiem que les obres es podrien fer en un màxim de 5 anys. Berga Resort podrà acollir a més de 3.000 persones entre socis del club esportiu i campistes.

L’ampliació preveu donar cobertura a uns clients nacionals i estrangers que cada dia demanen més qualitat, mes varietat i més serveis.

Es preveu atraure perfils de turisme nous?

L’ampliació preveu donar cobertura a uns clients nacionals i estrangers que cada dia demanen més qualitat, mes varietat i més serveis. Que puguin fer estades fora de les èpoques vacacionals, especialment en dies laborables, amb entrenador personal,  programes de salut, esportius, teràpies holístiques... Tot això, lligat amb allotjaments de gran qualitat.

També comptareu amb un espai habilitat per a reunions, es preveu així dinamitzar l’economia comarcal?

El Centre de reunions i convencions d’empresa  creiem que  dinamitzarà l’economia local i comarcal, especialment fora de les vacances tradicionals. És una aposta innovadora i arriscada que esperem que doni els seus fruits ben aviat.

Quin és el paper de Berga Resort a la comarca?

Berga Resort té i tindrà un paper molt important en l’àmbit  social i econòmic de la ciutat de Berga i de la comarca del Berguedà, en funció dels llocs de treball directes i indirectes que es generaran.

En l’aspecte econòmic creiem que és una de les empreses que generen més riquesa a Berga i a tota la comarca.

Quina opinió té del turisme al Berguedà?

Els empresaris turístics fa anys que ens varem donar de baixa del Consorci de Turisme de l’Alt Berguedà, com a conseqüència de la seva politització. Ara es vol crear una Agència de Promoció econòmica que crec que naixerà amb els mateixos defectes que el Consorci.

El sector empresarial va demanar una Agència apolítica que es regís amb criteris empresarials. Els temps posa les coses sempre al seu lloc.

Crec que Berga Resort és una de les empreses que generen més riquesa a Berga i a tota la comarca.

Què en pensa de les desavinences pel que fa al futur dels Rasos de Peguera, Queralt, el projecte de Peguera?

Sembla que els propietaris de Rasos de Peguera no tenen cap interès en la reobertura de l’Estació d’esquí. Davant aquesta realitat, si es creu que aquesta estació és una necessitat per l’economia local i comarcal, cal fer les actuacions urbanístiques necessàries perquè això es pugui modificar. No té cap altre problema.

Al Berguedà no es gestiona bé el turisme de la comarca. Es parla molt, però a la pràctica es resolen poques coses. Respecte a Queralt, crec que és una vergonya per la ciutat de Berga que en els últims 30 anys l’Ajuntament, amb pressupostos milionaris, no hagi fet res per restaurar aquest important Santuari i recurs turístic. A canvi, l’Església fa goig gràcies a l’esforç de mossèn Barniol, al que des d’aquestes pàgines felicito.

Al Berguedà no es gestiona bé el turisme de la comarca. Es parla molt, però a la pràctica es resolen poques coses.

En quina fase es troba el Parc de la natura?

El 2 de novembre farà 20 anys que es parla del Parc de la Natura.L’alcalde de Berga té interès en resoldre els temes urbanístics que impedeixen que aquest projecte sigui una realitat. Si no s’aconsegueix, el Parc de la Natura marxarà de Berga.

(Nota: el Parc de la Natura és un projecte que consisteix en un espai d’exposició de la flora i fauna continental, educació ambiental, energies alternatives, artesania, costums del món rural i altres activitats complementaries. Un espai temàtic orientat al públic familiar, escolar i tercera edat.)

Darrera modificació el Divendres, 27 Juliol 2012 14:30