04 Des, 2015

Empresa i Ocupació desmenteix la fuga d'empreses a Catalunya

Puig explica que aquestes empreses han canviat la seu fiscal però “no han modificat la seva unitat productiva”

Segons un comunicat del Departament d'Empresa i Ocupació, el conseller Felip Puig ha desmentit les informacions que apareixen en els darrers dies anunciant que en els tres darrers anys, 3000 empreses han marxat de Catalunya a causa del procés. Sinó que es tracta que es basa en “informacions distorsionades que no s’ajusten a la realitat i no aguanten comparatives”

Puig ha dit que, com a la resta del món, “hi ha empreses que canvien la seu fiscal però no han modificat la ubicació de la seva unitat productiva”. I també ha recordat que, en el període 2008-2010, “quan no hi havia procés” la mitjana d’empreses que deixaven el domicili fiscal català va ser superior al del període 2011-2014.

El conseller no ha volgut restringir aquest debat a senzilles declaracions sinó que ha posat xifres damunt la taula. Mentre a Catalunya el 2014, 987 empreses han variat la seva seu fiscal, a Madrid ho han fet 1388. “Si es mira en %, 0,38% de les empreses catalanes han canviat la seva seu fiscal a Catalunya, mentre que a Madrid ha estat el 0,68%, quasi el doble”. Agafant la mateixa font d’informació, Axesor “veurem que durant els darrers tres anys, a Catalunya 2650 han canviat de seu fiscal mentre que a Madrid ho han fet 4102 sense procés sobiranista”.

I davant d’aquestes xifres, Puig s’ha preguntat: “per què es posa èmfasi en les que canvien de seu fiscal a Catalunya i no les que ho fan a Madrid?”. Per ell la resposta és ben clara: “Estem davant d’una campanya empresarial orquestrada com a conseqüència d’un debat polític de transcendència”.

Consulteu al final de l'article l'Informe "Fuita empresarial a Catalunya i taula comparativa (ACC10)".

Darrera modificació el Divendres, 04 Desembre 2015 17:13