La comissió executiva de la VisióACEB comença a treballar per consensuar accions estratègiques per a la promoció econòmica del Berguedà

Els representants de l’àmbit polític, empresarial i associatiu del Berguedà que formen la taula de treball han mostrat consens per a que el projecte sigui una realitat

Després de presentar fa unes setmanes la #VisióACEB 2021-2025, s’ha iniciat la segona fase del projecte. La comissió executiva provisional s’ha constituït oficialment aquesta setmana amb l’objectiu de començar a treballar en la #VisióACEB 2021-2025, una iniciativa liderada per l’ACEB que ha de servir per definir els elements claus per fer del Berguedà una comarca més competitiva a curt i llarg termini.

L’element distintiu d’aquesta comissió de treball és que està formada per representants de l’àmbit públic i privat de la comarca amb l’objectiu de donar un missatge clar: treballar conjuntament per a la millora del Berguedà. De fet, aquest missatge de consens i d’unió de l’àmbit público-privat va quedar palès entre bona part dels presents en aquesta primera sessió de treball celebrada virtualment aquest dijous.

La taula de treball està integrada per una vintena de persones de diversos àmbits. S’ha convidat a participar-hi activament a representants de l’àmbit polític i empresarial de la comarca: a membres del Consell Comarcal del Berguedà, a tècnics del Consell Comarcal del Berguedà i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, a representants de tots els partits polítics, i a representants dels gremis i patronals com BergaComercial, Pimec i la Cambra de Comerç de Barcelona al Berguedà. També en formen part representants de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà.

Aquesta comissió ha de servir per fer el seguiment dels eixos estratègics i projectes clau que es prioritzin, definir els grups de treball operatius que han d’executar cadascuna de les accions plantejades i a la vegada, definir el sistema de governança público-privada per aconseguir la màxima eficiència i exigència dels recursos per complir els reptes acordats.

La primera trobada d’aquesta comissió executiva provisional, que es convertirà en una comissió definitiva el proper març, ha generat bona sintonia entre tots els agents implicats. Tots consideren aquest projecte com una eina necessària per acordar entre tots els propers passos per convertir el Berguedà en una comarca referent a nivell econòmic i competitiu.

Per als responsables de l’ACEB que liderem aquesta iniciativa, la creació d’aquesta comissió suposa un canvi de fase en el projecte i deixar de banda l’anàlisi inicial de la comarca amb la concreció d’una seixantena d’accions i propostes per passar a compartir aquestes propostes amb tots els agents implicats amb un objectiu clar: consensuar i prioritzar quines són les estratègies clau a seguir en els propers anys.

Els responsables de l’ACEB ens mostrem satisfets de la bona rebuda de la #VisióACEB i esperem que no sigui una iniciativa que quedi en paper mullat i tothom s’hi impliqui per començar a treballar. Aquesta idea va quedar molt clara en la primera reunió de la comissió executiva, on els participants van manifestar públicament l’interès i la motivació perquè el projecte arribi a bon port.

Paral·lelament a aquesta comissió executiva l’ACEB ha creat comissions temàtiques internes amb l’objectiu de fer seguiment dels continguts que es vagin acordant i treballar més concretament amb els eixos que formen part d’aquest ambiciós, però necessari projecte que s’ha estat presentant durant les darreres setmanes als principals agents implicats. 

En les properes setmanes es duran a terme diverses reunions d’aquestes comissions temàtiques internes per continuar debatent i prioritzant les accions més destacades que han d’estar marcades i programades a finals del primer trimestre del 2021.

Podeu consultar la Visió de l’ACEB per a la reactivació econòmica del Berguedà en aquest enllaç