L’Associació del Polígon Industrial de La Valldan fa un donatiu a la Fundació Pro disminuïts Psíquics del Berguedà

El donatiu de 1.000 euros vol ajudar a incentivar la inclusió social i millora de qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i dificultats en el desenvolupament de la comarca que porta a terme la Fundació.

L’Associació de Propietaris de Parcel·les del Polígon Industrial La Valldan, dona 1.000 euros a la Fundació Privada Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. L’acte, que va tenir lloc el 20 de maig, té la voluntat de reforçar les aliances ja existents entre el teixit associatiu del Berguedà i promoure la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a la societat.

Amb aquest donatiu, l’Associació de Propietaris de Parcel·les del Polígon Industrial La Valldan, vol donar tot el seu suport a aquesta bona causa. “Som conscients del poc suport tant polític com civil que afecta a la Fundació i volem posar llum a aquesta problemàtica del Berguedà”, afirma Miquel Canal, President de l’Associació.

El donatiu, que va ser aprovat per la Junta Directiva durant la reunió ordinària del 5 de maig, servirà per millorar les instal·lacions del Taller Coloma. D’aquesta manera, comenta Ester Comellas, Gerent de la Fundació, es podrà reparar el mobiliari i condicionar-lo adequadament per seguir realitzant tasques d’acompanyament.

La Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà va néixer l’any 1972 quan un grup de voluntaris i voluntàries van iniciar l’escola Santa Maria de Queralt, coneguda com “La Llar” i no ha parat mai d’acompanyar a les persones que hi participen. La Fundació ofereix atenció personalitzada a unes 450 persones cada any, d’edats molt diverses. És per això que la Fundació pretén ser al costat dels seus participants durant totes les etapes de la seva vida. D’aquesta manera, els voluntaris i voluntàries de la Fundació s’adapten a les necessitats de les persones amb una malaltia mental o una discapacitat intel·lectual i els ajuden a dur a terme el seu projecte vital.

Per altra banda, una part indispensable de la Fundació és la gestió del treball dels participants, ofereixen des de serveis de jardineria i bugaderia industrial fins a gestió de consergeries, destrucció de documents o neteja. A més, la Fundació ofereix acompanyament tant dins de les seves instal·lacions com en les empreses col·laboradores. Tot un seguit d’accions i serveis per ajudar a viure d’una manera més independent a les persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental.

Van participar a l’entrega Miquel Canal, President de l’Associació de Propietaris de Parcel·les del Polígon Industrial La Valldan, i Joan Corominas, membre de la Junta de l’Associació de Propietaris de Parcel·les del Polígon Industrial La Valldan, Cecília Camprubí, presidenta de la Fundació Privada Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà i Ester Comellas, Gerent de la Fundació, acompanyats de diferents treballadors de la Fundació.