L’ACEB tanca el programa 30 Plus amb la inserció laboral de 22 persones a l’atur

S’ha facilitat la contractació de persones de 30 anys o més, donant suport a les empreses en el procés de selecció del personal necessari

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà ha finalitzat abans del període previst el programa 30 Plus esgotant així totes les places atorgades, amb la inserció laboral de 22 persones a l’atur. La patronal berguedana ha tornat a gestionar el projecte, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal amb l’objectiu de facilitar la contractació de personal a les empreses i ajudar a la inserció laboral de persones de 30 anys o més en situació d’atur.

El programa, més enllà de la inserció laboral, també pretén dotar de recursos, formació i competències necessàries a les persones contractades per ocupar un lloc de treball. Enguany, s’han contractat un total de 22 persones – la totalitat de les places atorgades des del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya a l’ACEB – subvencionant un total de 190.403,12 euros entre les empreses que han sol·licitat l’ajut.

El programa 30 Plus subvenciona 1.108,33 euros (Salari Mínim Interprofessional) al mes per jornada completa per un període d’entre 6 i 9 mesos de contractació. En el cas d’aquesta edició del programa, majoritàriament s’ha demandat personal auxiliar administratiu, així com també s’han cobert places de personal de jardineria o del sector del tèxtil d’un total de 19 empreses del Berguedà.

L’ACEB fa un acompanyament de les contractacions realitzades a través del programa 30 Plus, i tot i que la subvenció assumeix únicament entre 6 i 9 mesos de contractació, fins a un 90% dels contractes que es realitzen durant aquest període tenen continuïtat.

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà continua fomentant la inserció laboral de les persones en situació d’atur i facilitant a les empreses a la contractació del personal més adient per a ocupar les vacants.