L’ACEB ha promogut una cinquantena d’ofertes laborals de les empreses sòcies

Un dels serveis de la patronal és posar en contacte persones que cerquen feina amb empreses que necessiten cobrir vacants de personal 

 L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà ha promogut la cerca de personal per a una cinquantena d’ofertes de treball en el que portem d’any. Un dels serveis de la patronal berguedana és el de borsa de treball i el d’agència de col·locació laboral, un servei gratuït a disposició dels seus socis. L’ACEB fa la publicitat dels llocs de feina demandats pels socis i la recollida de currículums per tal de que les empreses puguin escollir quins són els perfils mes adequats.

Aquest 2021 s’han rebut una cinquantena d’ofertes de feina d’empreses sòcies de l’ACEB dels quals un 25% s’han cobert a través de persones que s’han inscrit a la borsa de treball de la patronal berguedana. La resta, o bé no s’han cobert o s’han acabat cobrint de manera directa a través de les pròpies empreses.

L’ACEB s’encarrega de posar en contacte persones que cerquen feina amb les empreses que necessiten cobrir vacants de personal fent una valoració dels perfils que més s’adapten a aquestes necessitats. El perfil d’administratiu és el més demandat per les empreses. Aquest perfil polivalent comparteix protagonisme amb ofertes de peó i operari. Actualment, les places que costen més de cobrir són les de les empreses que cerquen persones amb estudis de cicles formatius i d’oficis (mecànics, electricistes, llauners...). L’ACEB intenta cobrir les necessitats laborals de les empreses oferint una programació de formacions específiques relacionades amb aquests perfils més demandats al territori amb l’objectiu de tancar el cercle i formar persones en ocupacions que realment tenen sortida a la comarca.

Aquesta tardor, per exemple, els alumnes del curs d’activitats administratives en la relació amb el client (del programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries), han iniciat les pràctiques en empreses. D’aquests alumnes ja n’hi ha el 50% que tindran l’oportunitat de quedar-se en aquests llocs de treball un cop finalitzat el període de pràctiques sent contractats per la pròpia empresa.

L’ACEB coordina aquesta borsa de treball juntament amb l’Associació d’Agroturisme del Berguedà i l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, i està vinculada també als programes que afavoreixen la contractació com per exemple el 30 plus. Justament, aquest octubre s’ha obert la darrera edició d’aquest programa que en aquest cas prioritzarà la contractació de persones del col·lectiu d’aturats de més de 45 anys  i aturats de llarga durada, és a dir, persones que porten més de 12 mesos inscrites com a demandants d’ocupació. En aquest cas, el període subvencionat serà de màxim 9 mesos i de mínim 6. El programa subvenciona l’import del salari mínim interprofessional  per mes de contracte.