L’ACEB perd la confiança al president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, i no el considera interlocutor vàlid per al pla de reactivació econòmica

Des de la posició apolítica de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, lamentem profundament que des de les instàncies del govern del Consell Comarcal del Berguedà s'estigui demorant, aturant i malmetent les limitades possibilitats de reactivació de la comarca

La junta de la patronal berguedana hem perdut la confiança al president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, en el procés de negociacions per tirar endavant el pla de reactivació econòmica del Berguedà després dels fets esdevinguts els darrers dies. La no materialització dels acords presos pel plenari del Consell Comarcal del Berguedà el passat juliol i el canvi de rumb en la presa de decisions del govern de l’ens comarcal ha estat el detonant perquè des de la patronal berguedana tinguem clar que el president del Consell Comarcal del Berguedà no és un interlocutor vàlid per a tirar endavant el pla de reactivació econòmica del Berguedà.

Fa just una setmana des de la patronal fèiem un balanç de l’evolució del projecte de la Visió ACEB, l’únic que ha generat consens entre els agents polítics i econòmics de la comarca en dècades, i demanàvem als responsables polítics comarcals lideratge per desencallar els compromisos presos el passat juny. Durant la darrera setmana,  des de l’ACEB hem perdut tota la confiança al president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, per la seva manca de paraula i falta d’honestedat després de l’aprovació, al juliol, d’una moció amb dotació de pressupost pel pla de reactivació econòmica quan ara ha quedat palès, que mai no hi ha hagut aquesta voluntat, a la qual cosa cal sumar-hi la manca de lideratge, la no contractació del tècnic que ha de coordinar aquest projecte i la no concreció de les primeres accions del pla.

Hem fet més feina de la que ens correspon, pel futur de tots i de la comarca i tots els projectes i propostes presentades per nosaltres o per altres actors socioeconòmics han quedat aturades amb excuses, mitges veritats, falsedats i manca absoluta de compromís i capacitat per liderar la sortida del pou en la que es troba el Berguedà.

L’ACEB subscrivim el 100% diagnòstic realitzat fa dotze mesos i el seu compromís en totes i cadascuna de les accions definides. Des de la patronal i de forma individual continuem treballant, en pro del benestar comú i el progrés. L'ACEB no renunciarem mai a ser proactius i treballar en pro el desenvolupament social i econòmic de la comarca, amb més implicació que la que hauríem d'assumir, però exigim el mateix compromís amb els qui ara tenen la responsabilitat de liderar el projecte, fruit d'un acord ampli.