Firhàbitat inicia el nou curs d’activitats amb formacions per a professionals, xerrades per al públic general i tallers als centres educatius

Les propostes finalitzaran el 2, 3 i 4 de juny amb la tercera edició de la Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica que tindrà lloc a Avià

 

Firhàbitat inicia el nou curs d’activitats 2022-2023 amb formacions per a professionals, xerrades pel públic general i tallers als centres educatius. Les propostes finalitzaran els 2, 3 i 4 de juny amb la tercera edició de la Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica que tindrà lloc a Avià. L’objectiu de la comissió Firhàbitat i de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà és treballar, més enllà dels dies de la fira, en la conscienciació i promoció de la bioconstrucció i l’eficiència energètica, no només amb accions per als professionals del sector sinó també per a la ciutadania en general.

Després de la bona acollida de les activitats proposades pel curs passat (2021-2022) Firhàbitat aposta enguany per repetir el model i ampliar-lo per arribar encara a més perfils. A banda de les formacions dirigides al sector professional, que s’iniciaran aquest dissabte 19 de novembre amb una jornada sobre la tècnica de la pedra seca, s’ha apostat per reforçar les xerrades dirigides a la ciutadania i per entrar, per primera vegada, als instituts amb dos tallers dirigits als alumnes de secundària. Per arribar als joves s’han programat dues activitats diferents: Saps què passa quan parles pel mòbil? Amb l’objectiu de parlar de l’ús saludable de la tecnologia i Energia? Eficiència? Sostenibilitat! per conscienciar sobre la seva importància per al present i el futur de la societat.

Donar eines per a fer més saludables els habitatges i els llocs de treball. Aquest és l’objectiu de les xerrades dirigides a la ciutadania i al públic general. Els dies i llocs de les conferències es donaran a conèixer properament.

Pel que fa al capítol de formacions per a professionals, Firhàbitat ha preparat cinc cursos diferents al llarg del curs de diverses temàtiques i per a perfils diversos. Després del primer que tindrà lloc aquest dissabte sobre la tècnica de la pedra seca, s’ha organitzat un curs sobre construcció d’una cúpula geodèsica de fusta (al gener), un sobre interiorisme saludable (al març), un taller de construccions d’estructures de bambú (a l’abril) i un darrer de pintures i revestiments naturals (al juny).

Paral·lelament, també s’està treballant en l’organització d’una jornada tècnica per a posar al damunt de la taula l’ús de la llana i el cànem com a materials i subproductes en els processos de la bioconstrucció.

 

 

Firhàbitat 2023

Com l’any passat, el cicle d’activitats finalitzarà els 2, 3 i 4 de juny a Avià amb una tercera edició de la Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica. Un certament plenament consolidat que en el seu tercer any continuarà amb un format molt similar a les dues primeres edicions però amb l’objectiu de millorar i introduir-hi els canvis necessaris després de les experiències passades. La fira mantindrà l’espai d’expositors, així com les activitats paral·leles i les conferències per a tots els públics. Enguany, una de les principals novetats és que aquestes xerrades estaran dividides en cinc blocs temàtics: materials naturals, eficiència energètica, salut a l’hàbitat, sistemes constructius i habitatge sostenible. Una altra de les diferencies destacades és que el divendres la jornada estarà dedicada als alumnes de secundària, de cicles formatius, de graus d’arquitectura i arquitectura tècnica i a alumnes del màster de bioconstrucció amb un programa d’activitats pensat per a aquest perfil.

Firhàbitat vol continuar sumant sinèrgies i relacions amb institucions i professionals del sector, és per això que enguany a banda de l’Instituto Español de Baubiologie –que celebraran la seva trobada anual durant la fira- i el Gremi de la Fusta i Moble de Catalunya - que van programar tallers i conferències sobre Fusta Constructiva- també s’han establert relacions amb la Universitat de Girona i amb la Red de Construcción con Paja, amb qui s’organitzaran diverses propostes de la programació de la fira.

Com en les edicions passades, Firhàbitat aposta perquè els expositors i els professionals trobin el seu lloc al certamen i estableixin relacions i contactes comercials entre ells, però també perquè la mostra sigui un aparador i una porta d’entrada per a la ciutadania i el públic general que no coneix el sector. És per això que l’organització està treballant en un programa d’activitats i propostes diverses que es donaran a conèixer en els propers mesos.

 

Inscripcions obertes a partir del 15 de novembre

Les empreses i professionals que vulguin participar a Firhàbitat 2023 poden fer les inscripcions a partir d’aquesta mateixa setmana, el 15 de novembre, a www.firhabitat.com i obtindran bonificacions i descomptes si formalitzen la seva inscripció abans del 15 de gener.