18 febrer, 2015

Mediació empresarial, una alternativa al procés judicial

En la resolució de conflictes empresarials, la mediació pot tenir un paper molt important més enllà d'aconseguir un acord entre les dues parts

En la resolució de conflictes empresarials, la mediació pot tenir un paper molt important més enllà d'aconseguir un acord entre les dues parts

La delegació al Berguedà de la Cambra de Comerç de Barcelona va acollir dimecres 17 de febrer de 2015 la jornada "Mediació i resolució eficient del conflicte empresarial". Mercedes Tarrazón, mediadora i àrbitre internacional, va presentar la mediació entre dues empreses com una opció d'estalvi de temps i diners a les empreses, i per tant a tenir en compte en cas de trobar-se en una situació de conflicte entre empreses.

A més, Tarrazón va afegir que la mediació possibilita que en un futur les dues parts enfrontades puguin reprendre acords comercials, fet que difícilment podria passar si es resol el cas per la via judicial. En aquest sentit va referir-se al Deal mediation als països anglosaxons per tancar acords comercials. Així doncs, podriem resumir mediació empresarial en tres paraules: eficiència, oportunitat, però també imatge corporativa perquè un plet judicial a l'expedient d'una empresa perjudica la seva imatge davant la societat.

Per Ramón Fernández Cabra, advocat i delegat del Col·legi d'Advocats de Barcelona a Berga, la mediació és una alternativa a la lentitut del procediment judicial i de fet els mateixos jutjats poden derivar els confrontats a la mediació. El temps d'espera per la resolució d'un expedient a l'Administració de Jústicia, tenint en compte que a Catalunya hi ha 10 jutges per cada 100.000 habitants, pot sobrepassar els 2 anys, va explicar l'advocat.

De tota manera va recordar que l'empresa pot recórrer a la mediació empresarial abans, durant i després d'un procés judicial. Per exemple en un cas que s'hagi arribat a un acord, si en qualsevol moment una de les dues parts no vol continuar amb el que s'ha convingut, ho pot anul·lar i recórrer a la via judicial.

Darrera modificació el Dilluns, 23 Febrer 2015 17:13