19 Jun, 2015

Empresa i ciència, juntes per revolucionar el món

La ciència i les activitats empresarials amb repercussió són arriscades. Assemblea de socis 2015

Un any més l’ACEB ha celebrat l’Assemblea general, un esdeveniment que és un punt retrobament entre els socis més enllà de conèixer els objectius de l’entitat per l’any següent

Aquest any per cloure la jornada hem comptat amb la conferència de Lluís Torner, un científic de frontera, de prestigi i líder mundial en el seu àmbit, la fotònica. La llum (una ciència) present la majoria de ginys de la vida quotidiana, invisible pels no entesos però essencial des de les telecomunicacions fins a les biotecnologies com la nanomedicina.

Torner, nascut a Berga, dirigeix actualment l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i compta amb acurat equip de professionals per a la recerca.

Ciència també és empresa. Torner així ho ha corroborat. La ciència que (re)evoluciona el món és aquella arriscada, com les activitats empresarials innovadores. Exploradors ho són tots, els emprenedors i els científics en terreny incògnit. Ambdós cal que abans fracassin abans de trobar un descobriment.

Torner, que a part de científic és un brillant comunicador, ha parlat a l’auditori de la recerca de frontera en el sentit que els descobriments tindran un impacte global. Novetats que revolucionaran el mercat a mig termini a través d’una col·laboració entre centres de recerca amb empreses i indústria.

La xerrada no va ser enregistrada, però podeu veure el treball de Lluís Torner al programa Singulars.

Darrera modificació el Divendres, 19 Juny 2015 18:23