07 Jul, 2015

El sector empresarial berguedà, al Congrés de pimes

Empresaris d’arreu de Catalunya han exposat les necessitats que a cada territori tenen per mantenir o incrementar la competitivitat

Empresaris d’arreu de Catalunya han exposat al Congrés de la micro, petita i mitjana empresa les necessitats que a cada territori tenen per mantenir o incrementar la competitivitat

Empresaris d’arreu de Catalunya representats per Fepime s'han reunit en el II Congrés de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya per reclamar mesures efectives per què la recuperació econòmica arribi a les empreses.

En aquest context, Josep Fígols president de l'ACEB, en el seu discurs ha posat de relleu la falta d’impuls en inversió pública al Berguedà que s'ha traduït en una necessitat de millors infraestructures i telecomunicacions. I per exemplificar-ho els clars exemples de la via europea E9 i la fibra òptica. De fet aquests telecomunicacions i infraestructures, juntament amb una pressió fiscal molt elevada així com per la competència deslleial de l’economia irregular i la morositat tant pública com privada han estat els temes 'estrella' de l'acte, comuns a la majoria d'associacions empresarials d'arreu.

2015-07-02 14.33.10 w

"Considerem que una de les funcions de les associacions d’empresaris és implicar-se en la promoció econòmica i col·laborar amb les empreses i les institucions per ajudar a crear llocs de treball i riquesa a la zona geogràfica on estiguin ubicades i la comarca que represento el Berguedà, tradicionalment ha estat una mica oblidat", ha afirmat Fígols. I ha afegit: "Aquesta falta d’impuls en inversió pública ha fet que avui ens calguin millors comunicacions i infraestructures".

El president de l'ACEB també ha remarcat que cal créixer en dimensió empresarial. "S’han fet estudis demostrant que  les empreses mitjanes són més productives, innovadores i exporten més. Tot això genera un cercle virtuós per crear llocs de treball i riquesa". 

El president de Foment del treball, Joaquim Gay de Montellà, ha defensat davant d’empresaris de la micro, petita i mitjana empresa d’arreu del país que “la pime és el principal pal de paller de l’empresa a Catalunya”. Gay de Montellà ha defensat la necessitat estratègica d’avançar, també en les pimes, en la innovació, la internacionalització i la formació. I ha dit: “Necessitem líders empresarials que siguin referents ètics i aquests líders també han de sorgir de les micro, petites i mitjanes empreses del país”.

La jornada de cloneda del Congrés del ha reunit representants de les pimes d’arreu de Catalunya i d’alguns dels principals sectors d’activitats.  Fepime enviarà ara al govern català el document final de treball amb el conjunt de propostes que els empresaris considerin prioritàries per aprofitar aquest moment d’incipient recuperació econòmica.

El II Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2015 va iniciar-se a Lleida i des d’aleshores ha propiciat 12 trobades arreu del territori en el marc de les quals les pimes han abordat les principals qüestions transversals de la realitat empresarial de Catalunya. Els temes tractats s’han agrupat en: reforma administrativa i de la regulació; finançament; infraestructures; fiscalitat; recerca, desenvolupament i innovació; internacionalització; formació; esperit empresarial; relacions laborals; energia; i Medi Ambient. 

fepime-congres-pimes w

Darrera modificació el Dijous, 09 Juliol 2015 13:48