17 Nov, 2015

Cooperar o competir?

Albert Navarrete, empresari i coach, parla de la cooperació i les persones com a pilars bàsics de les empreses del futur

La setmana passada va ser moguda i plena d’interaccions socials. Dimecres vaig anar a Barcelona, a la cloenda del programa Ara Coop, de suport a la creació i creixement d’empreses cooperatives. Un apunt en el discurs del director general de l’àmbit em crida l’atenció: les empreses del futur tindran en el seu ADN la cooperació interempresarial i les persones al centre de la seva cadena de valor, o no seran. La trobo encertada i concisa, i és estimulant que aquest discurs provingui de l’administració pública. A la vegada em fa pensar en la diferència abismal entre aquesta concepció i la tan estesa idea de la competència entre les empreses, base de la nostra economia i mantra repetit fins a esdevenir llei universal.

"Les empreses del futur tindran la cooperació interempresarial i les persones al centre de la cadena de valor"

Un dia després, en un ambient més de casa, jornada de networking –per crear xarxa i fer contactes- organitzada per l’Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà amb l’objectiu de crear sinèrgies entre les empreses berguedanes. Aquest tipus d’esdeveniments els trobo interessants, tot i que de potser ens falta habilitat per treure’n més oportunitats. Una d’aquestes oportunitats és la creació de nous serveis i/o productes a partir de l’enteniment entre especialistes de diferent ram o agrupacions d’especialistes del mateix. Una empresa necessita ser innovadora, créixer i adaptar-se als nous moments, i aquesta és una opció poc costosa i que respon a una lògica aplastant. La de ‘si vols anar ràpid, vés-hi sol. Si vols arribar lluny, vés acompanyat’.

Bé, tot això per dir que, de 300 empreses convocades aproximadament, vam ser 12 assistents. La dada parla per sí sola. Un percentatge ben baix. Intento no ser catastrofista en la visió que tinc del Berguedà, i alhora és un exemple poc encoratjador. Un gran contrast amb el discurs que havia sentit tot just un dia abans.

"Els early adopters són els que veuran oportunitats en la novetat d'un producte, servei o tecnologia"

En la teoria de la difusió de la innovació d’Everett Roger es parla dels early adopters com aquelles persones que abraçaran la novetat d’un producte, servei o tecnologia com quelcom positiu pel simple fet de ser nou, o bé seran les que més oportunitats hi veuran. Potser els que ens vam reunir estem abraçant quelcom que aviat serà majoritari, i podem estar orgullosos de ser els pioners. Firmo perquè sigui així. Ara bé, normalment es parla que el percentatge dels early sol ser d’un 10-15% de la població. En el cas de les empreses berguedanes, estem força per sota.

Tot i així em resisteixo a pensar que som irrecuperables i que no volem cooperar amb el veí no fos cas que ens prengui una part del pastís, com pensen molts berguedans del propi tarannà. Prefereixo pensar que ens falta conèixer millor els avantatges, que falten més jornades com aquestes, més pedagogia i algun cas d’èxit perquè ens animem i que d’aquí a poc ja no serem 12 sinó 30 i més endavant ja 100.

"Em resisteixo a pensar que som irrecuperables i que no volem cooperar amb el veí per si ens pren el pastís"

És cert que costa canviar els hàbits, ens costa molt a les persones individualment i també als grups i equips quan ja hem agafat inèrcia. A la vegada no és impossible, simplement requereix de consciència i petits esforços constants.

Així doncs, unes línies per animar empresaris, emprenedors, associacions i la pròpia administració per incentivar aquest tipus de trobades. Poden acabar essent una de les sortides que podem trobar com a territori per créixer i crear ocupació i benestar per a les persones. Recordeu? Les que han d’estar al centre en les empreses del futur.


Per Albert Navarrete Ruiz
Empresari i coach
(Berguedà Setmanal, dissabte 14/11/2015)

Darrera modificació el Dimecres, 18 Novembre 2015 20:12