16 Jun, 2016

Inici obres canalització al Polígon de la Valldan

La central de biomassa al Polígon de la Valldan ja està gairebé enllestida

La central de biomassa al Polígon de la Valldan ja està gairebé enllestida. Les obres per construïr la galeria de servei soterrada ja han començat i tenen una durada prevista inicial de 4 mesos

La galeria de servei, d'una profunditat màxima de 2'40 m i amplada de 1'80 m, conduirà oli tèrmic i aigua per generar fred i calor a les naus que han demanat el servei. Es tracta d'una obra d'envergadura, amb una dificultat especial, ja que haurà de salvar els obstacles dels serveis com aigua i gas que es troben soterrats a la calçada.

La canalització es construirà pel costat esquerre en sentit pujada del Camí de Garreta, en diferents fases. S'ha escollit aquesta opció per ser la que afecta menys empreses. Inicialment preveuen que l'obra duri uns quatre mesos.

Aquesta setmana l'Ajuntament de Berga i la Mancomunitat de municipis berguedans per la Biomassa s'ha reunit amb l'Associació de propietaris del Polígon Industrial de la Valldan per informar-los del projecte. De fet ja es van reunir el juliol del 2015 però l'avantprojecte no va ser ben valorat per les empreses. En el transcurs de l'última reunió, les empreses han demanat ser informades en tot moment de l'avanç de les obres.

La calor produïda per la Central de Biomassa permetrà un important estalvi energètic a les empreses.

 

 

Darrera modificació el Dijous, 07 Juliol 2016 12:12