Empreses del Berguedà participen a una jornada d´internacionalització a la Catalunya Nord

A la trobada hi han participat juntament amb un centenar d'empreses franceses

L’economia del Berguedà ha estat present, aquest dimecres 28 de setembre, a la jornada d'internacionalització amb empreses de la Catalunya Nord, concretament de la Cerdanya francesa, el Capcir i el Conflent, que ha tingut lloc a la població de Santa Llocaia

Després de la jornada “França al Berguedà” que va tenir lloc a la seu de l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB) el novembre del 2015, ara han estat les empreses  Berguedanes les que s’han desplaçat fins a la Catalunya Nord.

IMG-20160929-WA0005 wAllà els esperaven un centenar d’empreses provinents de la Cerdanya francesa, el Capcir i el Conflent, i una destacada delegació d’empreses de Perpinyà (Rosselló). N’hi havia de tots els sectors d’activitat, però destacava el sector del turisme i activitats esportives, agricultura, alimentació, construcció i sanitat. Pel què fa a l’estructura, principalment eren petites i mitjanes empreses.

Les empreses del Berguedà han valorat positivament la jornada d´internacionalització, no només per haver fet contactes sinó per haver conegut noves maneres de treballar. A més, el fet que fos a les 5 de la tarda també ha afavorit que poguessin conciliar-ho amb la jornada laboral.

La jornada ha estat organitzada per l’entitat empresarial francesa UPE66 i per Pirineu Global, el club de l’exportació de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB). Amb la voluntat de seguir apropant la cultura empresarial i teixir noves relacions a l’altra banda dels Pirineus, s’organitzaran noves trobades empresarials entre les dues regions.