Primers passos en la internacionalització

El Club Export PIRINEU GLOBAL ha dut a terme aquesta setmana una sessió cafè per conèixer casos de microempreses que exporten així com la línia d'ajuts existents per part d'ACCIO

"Sé que el meu producte té sortida a l'Orient Mitjà i Amèrica del Sud però no sé per on començar". Aquesta va ser alguna de les frases que van sortir al cafè Club Export organitzat per PIRINEU GLOBAL. Vam comptar amb la delegada d'ACCIO Laura Sobrevias, que va desmuntar mites actuals que les petites empreses no poden exportar. Tenen menys capacitat exportadora, sí, però existeixen linies d'ajuts per fer una primera aproximació al país, com ara els Cupons a la Internacionalització (convocatòria ja exhaurida) o les missions empresarials.

En aquest sentit, també es va parlar de les 34 oficines exteriors d'ACCIÓ que donen cobertura a 90 mercats del món i que serveixen com a base per l'empresa que vulgui introduir-se a un nou mercat. És com una base comercial on el personal de l'oficina fa un primer contacte amb les empreses d'allà i agenda reunions. L'èxit, però, recau únic i exclusivament en l'empresa d'orígen, que ha de ser capaç de saber negociar i tancar una venda o acord comercial. "És necessari desplaçar-se al país en qüestió", afirma Laura Sobrevias.

Però el cert és que viatjar no agrada a tothom. I viatjar a un país nou pot suposar cert neguit a la persona. "Moltes empreses decideixen posposar aquest moment... Però tota empresa és capaç d'exportar", afegeix Sobrevias.

PIRINEU GLOBAL amb l'objectiu de facilitar l'exportació de les empreses del Berguedà, portarà a terme un nou cafè sobre Saber ser i estar en les negociacions internacionals en el fet que, la manera de negociar i arribar a acords depèn de la cultura i tradicions de cada país. Serà el 20 de novembre a les 15:30 h.