La protecció de dades en l'àmbit internacional

Les empreses estan obligades a garantir la confidencialitat de les dades personals del seus clients, proveïdors, treballadors... 

Pirineu Global segueix amb la programació d'activitats per a les empreses interessades en la internacionalització. Aquesta setmana ha tingut lloc una sessió-cafè per parlar de la LLei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal (15/1999)

Aquesta llei obliga a totes les persones físiques, jurídiques, organismes i/o associacions a protegir les dades personals del seus clients, proveïdors, treballadors... Havent de fer un tractament especial i diferenciat en funció del tipus de dades i el nivell de seguretat que exigeixen.

El cafè, que ha anat a càrrec de Jordi Ventura, director d'AISLOPD, ha fet un repàs amè dels punts més importants de la normativa i ha parlat també de la imminent aprovació del nou Reglament General de Protecció de Dades, una normativa europea que unificarà totes les altres lleis nacionals.  

Segons Cristina Molas d'APLITELC BERGUEDÀ una de les empreses participants, "aquesta activitat ha estat interessant en el fet que ens ha empès a revisar tots els nostres protocols en el tema de la protecció de dades, que mai són pocs per garantir la confidencialitat de les dades dels clients i de l’empresa”.  I afegeix que el cafè els pot ser d’ajuda  “per saber si els passos que ha fet l'empresa en aquest sentit són els adequats per complir la normativa i adaptar-se a la nova directiva europea". 

Aquesta ha estat la segona activitat del calendari de Pirineu Global pel 2017, la primera d'elles va ser la trobada d'empreses berguedanes amb la Directora d’Innovació de l’oficina exterior d’ACCIÓ a Alemanya, Teresa Puerta, per estudiar com comercialitzar el seu producte al mercat germànic.

El programa d'internacionalització de Pirineu Global impulsat per l'Associació comarcal d'empresaris del Berguedà continuaran a partir del setembre amb noves activitats per ajudar a les empreses en el procés d'internacionalització.

Al final de l'article podeu descarregar-vos la presentació.