Empreses berguedanes s’assessoren de les oportunitats de negoci a Amèrica Central

Activitat emmarcada en el calendari d’activitats del Club de l’Export de l’ACEB, Pirineu Global

Diferents empreses del Berguedà s’han entrevistat aquest matí amb el director de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Panamà Antoni Pujol, per conèixer com crear vincles comercials als països d’Amèrica Central i Carib (Panamà, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua)

Es tracta d’una activitat emmarcada en el calendari d’activitats del Club de l’Export de l’ACEB, Pirineu Global, per a empreses amb activitat exportadora o interessades en iniciar-se en la internacionalització i que ha comptat amb la col·laboració d’ACCIÓ.

Segons informació d’ACCIÓ, Amèrica Central genera oportunitats principalment en sectors com l'alimentació, el transport, l'automoció, els materials i matèries primeres i la química i els plàstics. El Panamà, en concret, és un hub logístic important i és la porta d’entrada al continent americà per les empreses catalanes. Actualment, 1.258 empreses catalanes exporten a aquest país d’Amèrica Central.

En relació a aquesta informació, el director a Panamà Antoni Pujol, comenta: “El mercat d’Amèrica Central i Carib, tot i ser llunyà en distància, és pròxim pel què fa a la llengua. De fet,  ja hi ha empreses de Catalunya central i algunes del Berguedà que estan exportant a aquesta part del continent americà, especialment del sector de l’alimentació i la construcció. ”

Aquesta és la segona actuació basada en entrevistes personalitzades que compta amb la col·laboració d’ACCIÓ, i que tenen per objectiu facilitar a les empreses el coneixement de mercats exteriors i les possibilitats d’internacionalitzar-s’hi. El passat mes de maig, les empreses es van entrevistar amb la Directora d’Innovació de l’oficina exterior a Alemanya Teresa Puerta, per estudiar de quina manera podien comercialitzar el seu producte al mercat germànic. 

Pel president de l’ACEB, Josep Fígols: “Les activitats del club export que pivotem des de l’ACEB ens ajuden a treballar directament amb les empreses oferint-los eines pel seu creixement empresarial, obrint o consolidant mercats exteriors”.

Les activitats del club export Pirineu Global continuaran amb una sessió de treball amb una desena d’empreses amb la qual es volen organitzar viatges comercials a diferents capitals europees