Es posa en marxa el programa d’internacionalització al mercat europeu

Sortides comercials, el 2018, a diferents ciutats europees

L’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà, a través del Club Export Pirineu Global, posa en marxa un programa d’internacionalització adreçat a les petites i mitjanes empreses del Berguedà que vulguin exportar o consolidar-se a Europa.

Sota el paraigües de FEPIME (Federació de la Petita i Mitjana empresa de Catalunya), el Programa d’Internacionalització de Proximitat és un conjunt de sortides comercials que busca posar en contacte empreses en reunions bilaterals en un curt espai de temps (1-2 dies) en un mateix espai, amb l’objectiu d’ajudar a les petites i mitjanes empreses a créixer i trobar socis comercials, tecnològics i de col·laboració per a desenvolupar tant les vendes internacionals com projectes conjunts en mercats tercers.

A la sessió que s’ha fet a l’ACEB i on han participat una desena d’empreses interessades, a banda d’explicar els objectius i l’organització del programa, s’ha fet una breu anàlisi de les oportunitats de negoci dels mercats escollits.

Les sortides comercials es faran durant el proper any a Torí (Itàlia), Munich (Alemanya), Marsella (França) i Manchester (Regne Unit), ciutats seleccionades per la seva dinàmica empresarial.