30 Oct, 2018

Fins al 23 de juliol es poden fer contractacions dins el programa Fem Ocupació per a Joves

El programa Fem Ocupació per a Joves permet a les empreses contractar en condicions avantatjoses joves d'entre 18 i 29 anys.

El programa Fem Ocupació per a Joves permet a les empreses contractar en condicions avantatjoses persones d'entre 18 i 29 anys, i proporcionar-los la formació necessària per ocupar un lloc de treball determinat. L'objectiu del programa és la inserció laboral de les persones joves de 18 a 29 anys, en situació d'atur i prioritàriament amb experiència professional, dotant-los entre altres recursos, de la formació necessària per al lloc de treball que ocuparan.

L'import de la subvenció és de 707,60 €/mes per jornada completa durant 6 mesos o la part proporcional en funció de la jornada, i es tracta d'una subvenció compatible amb incentius fiscals i amb les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social segons la modalitat contractual. La durada mínima del contracte és de 6 mesos a temps parcial o complet amb un mínim del 50% de la jornada, i l'empresa ha de facilitar al participant una formació que serà d'un mínim de 90 hores i un màxim de 150, podent-se realitzar abans del contracte o de manera simultània.

Les empreses que vulguin accedir al programa signen un contracte amb l'Aceb, i es comprometen a designar una persona tutora per al jove. L'Aceb dona suport en les tasques de presentació de sol·licituds de subvenció al SOC (hi ha un termini de dos mesos des de la data del contracte). Les empreses per la seva part es comprometen a retribuir els joves segons el conveni col·lectiu. Per tal de poder-se acollir al programa, les empreses no han d'haver acomiadat treballadors en els darrers tres mesos per acomiadament qualificat d'improcedent o nul, i han d'estar al corrent de pagament amb les administracions.

Els joves que es poden beneficiar dels contractes han de tenir entre 18 i 29 anys i estar inscrits al Servei d'ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d'ocupació no ocupats. Han de tenir algun dels següents estudis: Graduat d'ESO, Batxillerat, o Cicle Formatiu de Grau Mig. També es demana que tinguin experiència professional anterior. La selecció de la persona més adequada per a a cada lloc de treball es coordinarà entre l'empresa i l'Agència de Col·locació de l'Aceb. 

Podeu descarregar-vos-en la informació resumida aquí 

Podeu demanar més informació a l'Aceb, tel. 93 822 14 04 e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Darrera modificació el Dijous, 08 Novembre 2018 17:07