Subvencions per valor de 156.000€ arriben al Berguedà a través dels programes de foment de l’ocupació que gestiona l’ACEB

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà gestiona els programes Fem Ocupació per a Joves (FOJ), i 30 PLUS que permeten la contractació en condicions avantatjoses.

En el darrer any l’ACEB ha possibilitat la recepció d’un total de 156.000 € a les empreses que han realitzat  contractacions bonificades dins dels programes FOJ i 30 PLUS, que es concreten en 32 noves incorporacions en llocs de treball diversos al Berguedà com: project manager, tècnic comercial, logística, administració empresarial, dependents, operaris, peons càrnics, de construcció, soldadors, etc. Les empreses que s’han beneficiat dels ajuts a la contractació pertanyen a sectors d’activitat diversos com el metall, el comerç, la restauració, l’energia, l’enginyeria, el tèxtil, la fusta, etc.

Els programes Fem Ocupació per a Joves i 30 PLUS els convoca la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social, i el Fons Social Europeu, i l’ACEB els tramita en col·laboració amb Fepime, al SOC, Servei d’Ocupació de Catalunya. Ambdúes línies d’ajuts permeten a les empreses contractar personal rebent una subvenció al llarg dels primers 6-9 mesos, que pot arribar a ser de més de 6.000 € per contracte en funció de la jornada laboral.

El programa Fem ocupació per a Joves té per objectiu la inserció laboral de joves amb experiència profesional en situació d'atur. Facilita  la contractació de persones d’entre 18 i 29 anys, proporcionant-los la formació necessària per ocupar un lloc de treball determinat. En aquests moments i fins al 23 de juliol 2019 s’admeten noves sol·licituds.

El programa 30 PLUS té un funcionament semblant al FOJ i en aquest cas s’adreça a la següent franja d’edat permetent fer contractes bonificats a persones de 30 anys o més. Actualment torna a estar obert per les empreses que ho desitgin, mentre hi hagi disponibilitat, i durant els propers nou mesos.

Des del gener fins ara, l'ACEB ha gestionat 70 ofertes de feina. Una de cada tres d’aquestes ofertes s’han cobert amb persones inscrites a la borsa de treball pròpia, per la qual cosa és molt recomanable que les persones en recerca activa de feina, o que vulguin canviar de lloc de treball, facin arribar el seu CV actualitzat al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Amb la gestió dels diferents programes d’impuls a l’ocupabilitat, l’ACEB cobreix totes les edats de la població activa. En el darrer any, dins de les accions AIL, Accions d'Intermediació Laboral, s’han realitzat 24 entrevistes ocupacionals per a persones majors de 45 anys.

Podeu demanar més informació a l'Aceb, tel. 93 822 14 04 e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.