27 febrer, 2019

L’Associació d’empresaris del Berguedà organitza una sessió per explicar els canvis en la llei d'autònoms Destacats

Una desena d’autònoms va assistir a l'acte conduït per Germán Montaña, Director d'Atenció al Mutualista de la Mútua Intercomarcal

Una desena d'autònoms i professionals de la comarca van assistir aquest dimarts 26 de febrer a l’ACEB a la sessió informativa “Autònoms, seguretat social i mútues, quin paper juga cadascun?”, organitzada amb la col·laboració de Mútua Intercomarcal.

La xerrada va girar al voltant l'impacte que tindrà el reial decret 28 que des de l'1 de gener passa a regular la situació laboral dels autònoms i es van tractar les prestacions i les proteccions de l'autònom que es gestionen mitjançant les mútues col·laboradores de la Seguretat Social.

La ponència va anar a càrrec de Germán Montaña, Director d’Atenció al Mutualista de Mútua Intercomarcal i va comptar amb la presència de Jesús Bricollé, Director de Sucursal de Mútua Intercomarcal. Durant la jornada, els assistents van posar en comú necessitats i problemàtiques del col·lectiu i intercanviar opinions sobre el recent canvi legislatiu, com pot afectar en el dia a dia de la persona autònoma i els seus drets i obligacions. Germán va exposar de manera dinàmica i comprensiva la situació actual dels autònoms, i les funcions de la Seguretat Social i de les mútues detallant casos reals d'empreses.

L’Aceb, amb les persones autònomes

Els autònoms són una part important del teixit empresarial del nostre territori, gairebé 7000 persones a la comarca del Berguedà. És un col·lectiu que crea ocupació i té un paper clau en la dinamització de l'economia. No obstant, la seva situació sovint els porta a la desprotecció vers altres col·lectius de treballadors.

Des de l’ACEB, en col·laboració amb la Fundació EMI de Manresa posem en marxa el Programa Consolida’t, subvencionat al 100% pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Aquest és un programa de suport a treballadors autònoms i microempreses que té per objectiu millorar la seva gestió empresarial, aconseguir la viabilitat, la consolidació i la reinvenció dels seus negocis, a través de l’assessorament personalitzat i la formació gratuïta.

Més d'una vintena de persones autònomes han participat en altres edicions del programa amb uns resultats molts satisfactoris, amb una valoració mitjana de 8 punts sobre 10 segons les enquestes contestades pels participants. 

Darrera modificació el Dijous, 28 Febrer 2019 16:32