03 Abr, 2019

L'Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) i l’Obra Social ”la Caixa” col•laboren per tercer any consecutiu en el foment de l’emprenedoria Destacats

Els Sèniors ACEB, exdirectius i exempresaris, expliquen la seva trajectòria i els valors de l'emprenedoria a alumnes d'escoles i instituts del Berguedà.

L'Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) i l’Obra Social “la Caixa” han signat, per tercer any consecutiu, un acord de col·laboració per un import de 6.000 euros, per donar continuïtat al cicle de xerrades que el grup de Sèniors ACEB va iniciar l'any 2017 en Instituts i Escoles de la comarca.

El programa serveix per donar a conèixer el món de l'emprenedoria i de l'empresa als alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius del Berguedà, a través de la pròpia expertesa i experiència dels Sèniors de l'ACEB, què està conformat per exdirectius i exempresaris amb una llarga trajectòria professional i de reconegut prestigi.

Les xerrades estan destinades a alumnes de 4t d'ESO, 1r de Batxillerat, Cicles formatius de grau mitjà i Cicles formatius de grau superior amb la voluntat de sensibilitzar els joves sobre l’emprenedoria i intentar despertar el seu interès pel món de l'empresa, creant un espai de reflexió transferint una nova mirada sobre l'emprenedoria i el món empresarial.

Durant aquests dos anys de col·laboració s’han organitzat una desena de xerrades a què han assistit prop d’un centenar d’alumnes dels centres educatius comarcals IES Guillem de Berguedà (Berga), IES Bagà (Bagà), IES Pere Fontdevila (Gironella), IES Puig-reig (Puig-reig) i Escola Xarxa (Berga). Tots els grups participants han valorat positivament el programa Noves mirades al món de l’empresa i l’emprenedoria, ja que els ha permès conèixer en primera persona què es necessita per crear una empresa pròpia des del punt de vista d’experts que els hi ha aportat una visió més tècnica que la dels docents durant les classes.

La signatura de la col·laboració l’han formalitzat el president de l'ACEB, Josep Fígols, i el director d'Institucions de CaixaBank a la Catalunya Central, Joaquim Macià, els quals van estar acompanyats del tresorer de l'ACEB, Josep Maria Serarols, i del director de banca d’institucions Bages-Berguedà-Cerdanya, Isaac Pérez.

L’Aceb amb les persones emprenedores

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, actualment formada per més de 300 socis, és una entitat sense ànim de lucre, oberta a les empreses de tots els sectors que desenvolupin la seva activitat econòmica a la comarca del Berguedà. La seva funció és representar, defensar i promocionar els interessos del col·lectiu empresarial associat. També ofereix serveis per ajudar a les persones que trien l’emprenedoria com a sortida professional, emmarcats en el programa de suport a les persones emprenedores del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Darrera modificació el Dilluns, 29 abril 2019 13:26