16 Jul, 2013

Compteu amb nosaltres! Primera trobada entre veterans i debutants en l'exportació

Es tracta d’un primer contacte entre empreses de tots els sectors d’activitat amb un propòsit comú; sortir a fora

L’objectiu de Pirineu Global és afavorir un intercanvi d’idees i per què no, també de neguits. Els veterans van animar a les empreses sense experiència a fer el pas i iniciar el procés d’internacionalització de la seva empresa. Una iniciativa cada cop més necessària a causa de la conjuntura econòmica del nostre entorn.

El passat 12 de juliol es va dur a terme la primera trobada Compteu amb nosaltres! organitzada per Pirineu Global (Club Export) per aglutinar empreses de la comarca que comercialitzen els seus productes a l’estranger o tenen previst fer-ho en un futur.

En aquesta ocasió es van reunir 12 empresaris, la meitat ja coneixedors del procés de l’exportació; i l’altra meitat interessats en començar a fer-ho però amb molts dubtes sobre com/quan i amb qui comptar per fer aquest pas.

La documentació. Obstacle?

Un dels temes que més preocupaven als debutants va ser el desconeixement dels tràmits administratius i la documentació necessària, que pot ser voluminosa quan s’exporta fora de la Unió Europea. En aquest sentit les empreses veteranes van comentar que no s’havia de veure els tràmits com un obstacle, ja que en ocasions el mateix client diu quina documentació necessita per tal de que li arribi bé el material.

També es va remarcar la importància d’escollir un bon transitari per què els mateixos proporcionen bona part de la documentació i tenen també una xarxa de contactes que pot facilitar la feina.

Els pagaments: i si no em paguen?

Una de les coses que també van sortir a la conversa va ser el pagament que generalment no és al comptat, també el neguit dels impagats. Sobre això els veterans van dir que hi ha moltes formes de garantir el cobrament de la factura (una de les més utilitzades és el crèdit documentari); qui millor pot informar és el mateix banc, es important escollir un banc que tingui amplia experiència en exportacions/importacions.

Quan recuperaré les inversions?

El que es va remarcar és que abans de recuperar les inversions cal haver invertit molts diners i temps (fires, desplaçaments, controls qualitat...).

Pel que fa a la valoració global de la trobada, Gemma Casas responsable del servei de Pirineu Global conclou: “Estem realment satisfets del desenvolupament de l’acte i de la bona participació i acollida entre totes les empreses participants. Cada cop la internacionalització va agafant més força a la comarca”.

Properament es convocarà una altra reunió Compteu amb nosaltres! amb el mateix format de taula rodona i conversa.

Premsa:

Llegiu la notícia del Regió 7, dissabte 13 de juliol de 2013: "Aprendre a vendre a l'estranger"

Darrera modificació el Dimarts, 16 Juliol 2013 12:53