12 Set, 2013

Polònia, via d’entrada per a les empreses catalanes a Europa de l'Est

Pirineu Global i 5 empreses berguedanes han participat al Fòrum de l’Euroregió dels Carpats i la Missió Comercial Catalunya-Europa de l’Est, que s’ha celebrat a Polònia del 4 al 8 de setembre

20 empreses catalanes, entre les quals 5 berguedanes han participat al Fòrum de l’Euroregió dels Carpats i els Alps i a la Missió Comercial Catalunya-Europa de l’Est, a les ciutats d’Elk i Rzeszow de Polònia

Una de les novetats d’enguany era la Missió comercial, el 4 i 5 de setembre a Elk (nord-est de Polònia). Organitzada pel Casal Català de Polònia per què els participants tinguessin ocasió de trobar contactes i col•laboracions comercials a partir d'una agenda de reunions planificada. Els empresaris que van participar-hi han coincidit en la bona valoració de l’esdeveniment.

Segons Gemma Casas, responsable del Club Export Pirineu Global: “Polònia està en ple creixement i és, per ara, un dels països preferits per invertir capital per les facilitats administratives que hi ha. Per a les empreses participar en esdeveniments com aquests és una bona manera d’obrir portes d’entrada a l’estranger i fer-se un lloc al mercat d’Europa de l’Est.”

De fet, l’atractiu de Polònia com a mercat estranger va augmentar a partir de l’adhesió a la UE, el maig del 2004, gràcies a tenir treballadors qualificats, a la qualitat i l'accés a la subcontractació, així com l'estabilitat política, entre altres factors.

Aquesta ha estat la segona edició d’un punt de trobada entre els països que formen part dels Carpats (Polònia, Eslovàquia, Hongria, Romania i Ucraïna) i dels Alps (Alemanya, Itàlia, Àustria, França i Suïssa). Tot i que la trobada es dirigia a sectors, actualment, en creixement i forta demanda a Polònia com són els de l’alimentació, turisme, reciclatge i indústria, aquesta ha estat una fira multisectorial.

Darrera modificació el Dijous, 12 Setembre 2013 19:55