01 Abr, 2015

Sistemes de cronometratge al món, made in Berguedà

Idesoftware Catalonia és una empresa de creació i comercialització de programari de gestió nascuda el 1998

Idesoftware Catalonia és una empresa de creació i comercialització de programari de gestió nascuda el 1998, sòcia de l'ACEB

Una de les primeres coses que criden l’atenció d’aquesta empresa berguedana és un gran mapamundi situat al costat d'un mapa de la península Ibèrica a l’entrada de l’oficina. Amb xinxetes de colors ubiquen al món els programaris que desenvolupen. A un cop d’ull ràpid, Espanya i Canàries se n’enduen una bona concentració, però també ressalten les de l’altra banda de l’oceà Atlàntic, enclavades a diferents països d’Amèrica del Sud.

Els colors de les xinxetes serveixen per classificar els productes que desenvolupa i comercialitza l’empresa. Software de gestió de factures, gestió de socis i sistemes de cronometratge d’esdeveniments esportius. Aquest últim, de color groc, és el que predomina.

article orriols042015Gerard Orriols, un dels dos socis de l’empresa, explica que amb l’augment de curses esportives ha crescut la demanda de software per al cronometratge amb xip fins al punt que aquest representa un bon pessic a la seva quota de mercat. De fet, el sistema de cronometratge creat per aquesta empresa està homologat per la Real Federació Espanyola d’Atletisme i és un dels més emprats a tota Espanya en curses petites i mitjanes de fins a 10.000 participants. També és usat en altres modalitats esportives com en el motociclisme, curses en bicicleta de muntanya, cros, triatló...
Un cop rebuda la homologació, a l’oficina han seguit fent actualitzacions del software per fer-lo més àgil i polivalent, oferint també un aspecte més atractiu per les empreses de cronometratge que l’utilitzen.

Però tornem a mirar-nos el mapamundi (...) A Mèxic també es celebren curses? Doncs sí, segons Orriols, són uns grans aficionats als 10 quilòmetres per asfalt. Però el cert és que a banda de Mèxic també han exportat el seu programari a Argentina, Xile, Uruguai, Colòmbia, Veneçuela, Panamà, i El Salvador. I recentment al continent africà, en concret a Guinea Equatorial.

L’empresa, tot i els seus passos en internacionalització que acabem de comentar, considera que l'exportació de programari fora de la Comunitat Europea no te molta dificultat en si mateixa, però això canvia de la nit al dia quan parlem d'exportar equips sencers de cronometratge amb xip. Segons Orriols, per a una petita empresa hi ha una excessiva reglamentació per obrir-se camí, i senyala especialment la comunitat europea. A Idesoftware per ara ens ha estat més fàcil vendre a Amèrica del Sud que no pas a Europa”, sentencia.

Orriols, que no distingeix el hobby de la feina, parla del futur de la seva empresa: "La prioritat és treballar per què els seus programes siguin millor i... Si mentrestant surt l’oportunitat de ‘marcar’ un país nou al seu mapamundi, benvingut".

Darrera modificació el Dimecres, 01 abril 2015 19:50