28 Jul, 2015

Texber, versatilitat en serveis tèxtils

Una empresa berguedana de 30 anys de trajectòria en la transformació de fil en roba per a un ampli ventall de funcionalitats

Texber és una empresa familiar fundada el 1983 situada al petit Polígon industrial de La Plana (Avià). Una empresa que neix sota la premissa de la fi del tèxtil i l'inici d'una revolució tecnològica

El CEO de l’empresa, Josep Miquel Canal, es mostra orgullós d’aquesta trajectòria de més de 30 anys que coincideix amb la fi de la bonança econòmica per les “macroempreses tèxtils catalanes clàssiques”, segons anomena Canal, i alhora coincident amb una revolució tecnològica de majors produccions amb menys mà d’obra. De les pitjors condicions neix aquesta empresa que actualment dóna feina a una plantilla de 9 treballadors.

A les instal·lacions d’aquesta empresa membre de l’Associació tèxtil sanitària del Berguedà les màquines treballen per transformar el fil en teixits. Les comandes que es reparteixen cada dia a diferents punts del territori (principalment català) tindran finalitats tan diverses com tapisseria, tendals, taules de billar, vestits de protecció laboral, cadenes de neu… Es pot dir que és un producte a demanda a partir dels processos tècnics de l’ordit i el tissatge.

DSC 7777 wCanal comenta que la irrupció del mercat asiàtic a Europa, l’any 2004, els obliga a ampliar la capacitat de reacció i és així com decideixen integrar els serveis d’ordit i tissatge (llavors externalitzat) per guanyar en eficiència i resposta a unes comandes cada cop més diversificades.

Alhora, l’empresa fa un gir i busca una major especialització en un nou segment de mercat per desenvolupar l’assessorament tècnic en el procés de confecció del tèxtil que necessàriament es tradueix en una estreta col·laboració amb el departament d’I+D de l’empresa client. En aquest sentit, el procés de transformació de fil en roba, tot i ser la base del tot, queda en un segon terme.

Preguntat pel futur de l’empresa el CEO, Josep Miquel Canal, espera reforçar aquesta col·laboració a mig termini de manera que els permeti aportar el know-how fruit d’una trajectòria empresarial de 30 anys i de l’aprenentatge continu gràcies al suport del Centre d’Innovació Tecnològica de la Universitat Politècnica de Terrassa.

Darrera modificació el Dimarts, 28 Juliol 2015 10:38