El Govern aprova la creació de la línia ICF-Avalis liquiditat Destacats

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha donat llum verda al fons de garantia de la línia ICF-Avalis Liquiditat, que va aprovar el 12 de març a través del decret llei 6/2020 amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de circulants de les empreses i els autònoms davant l’impacte econòmic negatiu que està tenint el coronavirus.

Aquest fons de garantia és fruit d’un acord de col·laboració entre el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, d’una banda, i l’Institut Català de Finances (ICF) i Avalis de Catalunya, de l’altra, i serà d’un total de 750 milions d’euros, amb una dotació inicial de 187,5 milions. La finalitat d’aquest fons és assumir el risc d’impagaments que es derivin de la comercialització de la línia ICF-Avalis Liquiditat, dotada amb 1.000 milions d’euros a través de les entitats financeres. El Govern, a través de l’ICF i Avalis, assumirà el 80% del risc del principal dels préstecs que concedeixin les entitats financeres als autònoms i les empreses que els sol·licitin.

Els préstecs, que es formalitzaran a través de les diferents entitats financeres adherides al conveni, comptaran amb l’aval del 80% de l’ICF o Avalis. En concret, per préstecs entre 50.000 euros i 1 milió d’euros, l’aval el gestionarà Avalis de Catalunya; mentre que per als crèdits a partir d’aquest import i fins als 2,5 milions d’euros l’aval serà de l’ICF. Pel que fa al termini, les empreses podran demanar els crèdits a un màxim de 4 anys, amb fins a 1 any de carència inclòs.