El govern espanyol amplia el confinament a tots els treballadors no essencials Destacats

Agricultura i indústria de l'alimentació, d'equips mèdics, de productes químics i farmacèutics i tèxtil, els sectors econòmics que continuaran funcionant

El Govern aprovarà demà en un Consell de Ministres extraordinari una mesura excepcional: tots els treballadors d'activitats no essencials hauran de quedar-se a casa en les pròximes dues setmanes. Ho ha dit el president del govern, Pedro Sánchez en una compareixença a la Moncloa.

Només hauran de sortir per fer-ho els del sector primari, el comerç d'aliment, medicaments i altres bens essencials i els de la sanitat. S'aplicarà, ha dit en roda de premsa a la Moncloa, amb un permís retribuïble extraordinari entre el 30 de març a 9 d'abril. Els mitjans de comunicació també són, per ells, "servei essencial". Aquests dies els treballadors continuaran rebent el salari i recuperaran les hores de forma progressiva. Per tant les empreses seguiran pagant els sous i les hores perdudes es recuperaran durant l'any en funció del que pactin treballadors i empresaris.

A la pràctica és un confinament total durant una setmana laborable i els primers dies de la Setmana Santa (vuit dies laborables, per tant) en un intent de reduir l'impacte econòmic. Sánchez ha explicat que els sectors estratègics són els que consten al decret d'alarma i que la mesura s'aprovarà al consell de ministres de diumenge. L'enduriment del confinament busca reduir el nombre de contagis per coronavirus i, per tant, a ajudar a el sistema sanitari perquè no col·lapsi.

SECTORS CONSIDERATS ESSENCIALS

1. Cultius, pesca, ramaderia, agricultura i altres branques del sector primari.

2. Producció tèxtil i roba de feina, orientada a la protecció dels sanitaris.

3. Fabricació i venda de productes farmacèutics i subministrament mèdic i terapèutic.