El Govern espanyol aprova un nou Reial Decret Llei amb mesures per a pimes i autònoms Destacats

Avui el Consell de Ministres ha aprovat un nou Reial Decret Llei amb un paquet de mesures que complimenta les que s’han anat aprovant fins ara en matèria sanitària, social i econòmica.

En una roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el Govern espanyol ha presentat les mesures que afecten pimes i autònoms després d’anunciar una inversió per a la compra de material sanitari i mesures de caire social en relació a l’habitatge, de les quals el col·lectiu d’autònoms es beneficiarà de la moratòria de les hipoteques.

D’altra banda, s’ha anunciat que s’ha habilitat la Seguretat Social a donar una moratòria de sis mesos i sense interessos a les cotitzacions dels autònoms i una moratòria del pagament dels deutes.

El Govern espanyol també ha modificat el règim de garanties per agilitzar i garantir la gestió d’ajudes, i ha explicat que l’ICEX retornarà a les empreses les despeses de les fires cancel·lades. A més, aquest nou decret inclou mesures de flexibilització de contractes d’electricitat i gas per a autònoms i empreses i adopta altres mesures de flexibilització de terminis d’alguns procediments administratius, mesures per a l’agilització processal, etc.

També s’ha aprovat una prestació especial de 440€ al mes per a treballadors temporals que els hi hagin extingit el contracte, amb una prestació específica en forma de subsidi per desocupació per a les treballadores de la llar.

Els portaveus del Govern espanyol han recordat que els treballadors que hagin de desplaçar-se podran presentar una declaració responsable, d’acord amb l’ordre del dia d’ahir pel qual les empreses ja estan determinant els treballadors precisos per a aquesta baixada de l’activitat que estableix el RDL 10/2020.