Instruccions de la Inspecció de Treball sobre el seguiment del permís retribuït recuperable Destacats

El Govern central ha aprovat una nova mesura per a tractar de limitar més els moviments a Espanya davant la pandèmia del coronavirus, un permís retribuït recuperable entre el dilluns 30 de març i el dijous 9 d’abril. Us adjuntem la Instrucció 2/2020 sobre actuacions inspectores per a la comprovació del compliment del permís retribuït recuperable, per a les persones treballadores que no prestin serveis essencials.

Les actuacions inspectores es realitzaran pels Inspectors de Treball i Seguretat Social i tindran per objecte comprovar a partir de les denúncies que es presentin davant les Inspeccions Provincials de Treball, les comunicacions dirigides a la Bústia de la ITSS i, en general, el seguiment realitzat per l'Àrea de Planificació de la Unitat de Gestió de la Crisi del COVID-19.

  • Empreses que no permeten el gaudi del permís i ordenen als seus treballadors la continuïtat de l'activitat empresarial.
  • Empreses que concedint el permís, a part de la plantilla, mantenen la seva activitat per sobre de l'indispensable.
  • Empreses que hagin al·legat infundadament la impossibilitat de cessar de manera immediata l'activitat i van treballar durant el 30 de març.
  • Empreses que allarguin més enllà del 30 de març les tasques imprescindibles per a dur a terme la detenció de l'activitat.
  • Inici de serveis de transport amb posterioritat al 30 de març d'empreses no excloses de l'àmbit d'aplicació del RDL.