Autònoms i pimes poden demanar a partir d’avui els crèdits ICO avalats per l’Estat Destacats

La Línia d’Avals del Ministeri d’Afers Econòmics, destinada a facilitar la liquiditat d’autònoms, pimes i empreses i que garanteix operacions concedides des del passat 18 de març, estarà operativa des d’avui mateix, una vegada l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) i les entitats financeres van subscriure la setmana passada els corresponents convenis de col·laboració. Aquests crèdits els ofereixen les principals entitats bancàries del país (Banco Santander, BBVA, Banc Sabadell, CaixaBank, Ibercaja, Cajamar, etc.) Aquests crèdits estan limitats i, per tant, cal demanar-los amb celeritat abans que s’esgotin.

Per garantir la liquiditat de les empreses i autònoms fins a la posada en marxa d’aquesta Línia d’Avals, el Consell de Ministres va reforçar les línies de l’ICO ja operatives amb anterioritat a l’emergència sanitària, incrementant fins a 400 milions d’euros la línia específica per al sector turístic, que a més es va extendre a tot el país, i incrementant en 10.000 milions la capacitat de préstec en la resta de línies de l’ICO. Aquesta primera línia ja es va esgotar i per això ara s’ha reforçat amb una nova línia d’avals.

Autònoms i pimes

La Línia d’Avals es va aprovar amb una dotació de fins a 100.000 milions d’euros. El primer tram activat té un import de 20.000 milions d’euros, dels quals el 50% es reserva per a garantir préstecs d’autònoms i pimes.

Els avals concedits per l’ICO cobriran l’import principal del préstec impagat pel client, exclosos altres conceptes, com els interessos ordinaris o de demora.

Més info: https: www.ico.es/web/ico/home