Nota informativa Dia de Sant Jordi, venda de llibres i roses

El Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària causada pel COVID-19,  en el punt 2 de l'article 10.1, esmenta que s’estableix que els consumidors només podran romandre en els establiments comercials que estigui permesa l’obertura, el temps estrictament necessari per a que els consumidors puguin realitzar l’adquisició d’aliments i productes de primera necessitat.

Les plantes i els llibres no estan inclosos com establiments exceptuats de la suspensió d’obertura al públic. Per tant, NO està permesa la venda directa de roses i llibres en cap establiment de venda al públic, SI està permesa la venda a distància. Conseqüentment, en la celebració de la Diada de Sant Jordi, la venda de roses i llibres, només es podrà fer per internet, telefònicament o per correspondència.

Des de l'Agència Catalana del Consum del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya recorden que moltes llibreries i floristeries ofereixen servei a domicili i animen a incentivar el comerç local i a la cultura.