Cap a la recuperació industrial de Catalunya

Objectiu del govern: que la indústria aporti el 25 % del PIB català l'any 2020

La Generalitat de Catalunya farà equip entre administració i empresa amb l'objectiu que la indústria aporti el 25 % del PIB català l'any 2020

La Generalitat ha estructurat aquesta nova política industrial en set àmbits sectorials: l'alimentació; la química, l'energia i els recursos naturals; els sistemes industrials, que inclou les empreses de components i béns d'equip; el disseny; la mobilitat sostenible, que inclou l'automoció; el conjunt de la indústria de la salut i finalment les basades en l'experiència, entre elles el turisme.

La idea del Govern és que a partir de setembre cadascun d'aquests set àmbits disposi d'un equip format per representants del govern i per les empreses més representatives de cada sector i que les dues parts defineixin un pla d'actuacions.

L'estratègia presentada no compta amb una dotació pressupostària específica, però durant l'acte van assegurar que la nova estratègia industrial comptarà amb fons assignats a la direcció general d'Indústria i d'organismes com ara Acció.

Descarregueu-vos a final de l'article "La Catalunya industrial, un objectiu compartit", amb el programa d'impuls per a cada àmbit sectorial.