Des del juny de 2022 estem autoritzats com a Punt d'Informació i Orientació del servei d’Acreditació de competències professionals.

 

L’Acreditació de competències professionals és l’oportunitat d’aconseguir una certificació oficial mitjançant la demostració d’allò que la persona usuària és capaç de fer, a partir de la seva experiència professional o la seva formació no reconeguda oficialment. Aquest servei és obert permanentment i d’inscripció gratuïta.

El servei s’adreça a aquelles persones que han acumulat al llarg de la vida competències professionals adquirides per diverses vies: l’experiència laboral, les activitats fruit de la participació cívica, social o comunitària i/o la formació no reconeguda oficialment i, que volen obtenir un reconeixement de les mateixes a través d’un certificat oficial.

La persona usuària del servei ha de participar en un seguit d’entrevistes, que preferentment són virtuals, en les quals ha de demostrar les seves competències professionals.
En acabar el procediment, si la persona demostra que ha adquirit les unitats de competència, obté una certificació oficial que li permet, posteriorment convalidar o completar la formació d’un Certificat de professionalitat o d’un Títol de formació professional.

Prèviament a la inscripció al servei d’Acreditació de competències professionals és molt recomanable que la persona usuària s’adreci a un punt d’informació i orientació que l’ajudi a la presa de decisions sobre la seva participació en el servei i li ofereixi l’acompanyament a l’inici i durant el desenvolupament del mateix. Tot i no ser una fase obligatòria del procés d’acreditació si que és molt aconsellable.

Podeu trobar més informació sobre el procés aquí.

 

Què oferim com a Punt d'Informació i Orientació?

  • Acollida de la persona interessada a la qual se li ofereix informació general del servei (requisits, fases, temporització, etc.)
  • Explicació i, de la Guia de la persona usuària que conté un resum de les principals actuacions.
  • Suport per relacionar la se va experiència professional i/o formació no reconeguda oficialment amb l’àmbit o àmbits als quals es pot inscriure.
  • Suport en els tràmits telemàtics associats al servei, si escau.

 

Per tal d'obtenir informació sobre aquest tràmit, podeu demanar cita al 938221404 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..