La comissió de treball ACEBsuma neix amb l'objectiu de posar en valor i donar visibilitat a la dona en el món empresarial i econòmic.

 

Objectius:   

 • Visibilitzar la dona en el món empresarial
 • Volem promoure la creació d’una xarxa de relacions o networking entre les empresàries i directives de la comarca del Berguedà que permeti que ens prestem ajuda mútua a nivell d’informació, contactes, relacions comercials, suport o simplement intercanvi d’experiències i/o opinions.
 • Volem crear un espai on fomentar les trobades entre emprenedores per poder fer intercanvi d'idees, propostes i experiències per cadascun dels nous projectes empresarials i donar suport a les noves emprenedores, dones que vulguin iniciar un projecte empresarial
 • Eliminar els estereotips de les dones i homes empresaris

Per tal de donar visibilitat a la dona en el món de l’empresa, al llarg de l’any, la comissió organitzarà diverses accions, ja sigui a través de tallers, ponències o jornades de networking, amb la voluntat d'oferir un espai per interactuar i ampliar la xarxa de contactes professionals. En cada jornada intentarem convidar persones referents i rellevants de cada àmbit temàtic i fomentar l'intercanvi entre les dones que hi participin. 

Les integrants d’ACEBsuma són:

 

Projectes:

 • DONES AMB TALENT

  El mes de març vam iniciar el projecte Dones amb Talent basat en realitzar visites a empreses i negocis de la comarca gestionades o liderades per dones

 

 • SUMEM AMB TU

  Projecte per visibilitzar el dia a dia de les empresàries, autònomes i directives de la comarca del Berguedà durant el confinament

 

 • FORMACIÓ - WEBINARS

 • Taller gratuït online No et Rendeixis amb Joan Amorós - 26 d'abril de 2020

El 29 d’abril s’havia organitzat a l’Estany Clar una sessió de coaching empresarial enfocada a l'empoderament i coneixement mutu a càrrec del psicòleg i coach Joan Amorós. Donades les circumstàncies i atesa la situació de força major generada per la crisi sanitària de la COVID-19, aquesta sessió de coaching empresarial va quedar ajornada i es va buscar una alternativa perquè es pogués realitzar online. Així doncs, la sessió de coaching presencial es va transformar en un taller online gratuït per treballar l’empoderament empresarial i la gestió de les emocions, en el qual hi vam participar més d’una cinquantena d’empresàries, directives i autònomes del Berguedà.

Ariadna Herrada i Anna Ribas, sòcies i consultores de la Càpsula Solucions van oferir el workshop online “Com afrontar el teletreball i no morir en l’intent”, organitzat per ACEBsuma, la comissió de dones empresàries i directives del Berguedà que forma part de l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB), per resoldre tots aquests dubtes i donar alguns consells i recomanacions.  

 • ESCOLA I EMPRESA 

 

Cicle de xerrades per mostrar i acostar el món empresarial a les escoles. Desmitificar la imatge de l’empresari/ària com una persona amb estereotips molt marcats i cada vegada més obsolets. Donar una visió de l’empresa més propera, útil, atractiva i dinàmica i per últim mostrar les principals habilitats d’un empresari/ària. Aquestes ponències estan dirigides exclusivament a nens i nenes de 5è i 6è de primària en una fase inicial que pot ampliar-se a secundària més endavant. Centrat, alhora en escoles de la comarca del Berguedà i dirigides principalment per dones empresàries també de la comarca.

 

Recordem a totes i a tots que aquesta comissió té les portes obertes a tothom que hi vulgui formar. Quantes més siguem més força i visibilitat tindrem.

Segueix-nos a les xarxes socials! @acebsuma